ID: 13106410

冀教版小学六年级上册英语阅读试题及答案

日期:2025-10-17 科目:英语 类型:小学试卷 查看:58次 大小:165376B 来源:二一课件通
预览图 1/2
教版,小学,六年级,上册,英语,阅读
  • cover
中小学教育资源及组卷应用平台 冀教版小学六年级上册英语阅读试题及答案 一、阅读理解 1.判断正误。 It was National Day last Sunday. And it was also Tom's birthday. He had a party at home. His friends came and they all give presents to him. They sang and danced. They were very happy. Tom's parents gave him a model ship. After lunch, they went to a park. They played games there. They went home at 4 o'clock. After dinner, they went to the supermarket. Tom bought (买)a VCD of Japanese cartoons. He was very happy. (1)Tom's birthday was on National Day. (2)Tom had a birthday party last Sunday. (3)They played games at the party. (4)The model ship was a present from Tom's uncle. (5)Tom was happy last Sunday. 答案:(1)正确 (2)正确 (3)错误 (4)错误 (5)正确 解析:该短文主要国庆节那天,也是汤姆的生日,他的朋友们为他庆祝生日的事情。 (1)细节阅读,根据It was National Day last Sunday. And it was also Tom's birthday. 得知国庆节那天,也是汤姆的生日,故答案为:正确。 (2)细节阅读,根据句子He had a party at home. 得知举行了一个生日派对,故答案为:正确。 (3)细节阅读,根据句子They sang and danced. 得知他们唱歌跳舞,而不是做游戏,故答案为:错误。 (4)细节阅读,根据句子Tom's parents gave him a model ship. 得知他父母给他的飞机模型。而不是他叔叔,故答案为:错误。 (5)细节阅读,根据句子He was very happy.得知他很高兴。故答案为:正确。 【点评】此题目要求快速阅读文章,把握内容、了解大意,然后细致阅读,抓住主要内容和细节,标出关键词,然后做出选择,完成题目。 2.阅读理解阅读短文,给图片排序。 Today is Children's Day. Rose doesn't go to school. She is at home. After she has breakfast, she helps her mother clean the house. Then she invites her grandfather and grandmother to her house. She wants to have a surprise party. She makes five little cakes. They are nice. Every cake has a name. At 5:00, her grandparents come to her house. They bring a new bag and some pens for Rose. And Rose gives them two beautiful cakes. All of them are very happy. _____ _____ _____ _____ _____ 答案:2;1;4;3;5 解析:该短文主要是六一儿童节这天,Rose在家帮妈妈打扫卫生、制作小蛋糕迎接外公外婆的事情。 (1)细节阅读,根据After she has breakfast, she helps her mother clean the house. 得知第一件事是Rose吃早饭,与图片2匹配。 (2)细节阅读,根据she helps her mother clean the house. 得知第二件事是Rose帮她妈妈打扫房子,与图片1匹配。 (3)细节阅读,根据She makes five little cakes. 得知第三件事是做蛋糕,与图片4匹配。 (4)细节阅读,根据They bring a new bag and some pens for Rose..得知第四件事是他们给她带来新书包和钢笔,与图片3匹配。 (5)细节阅读,根据And Rose gives them two beautiful cakes. 得知第五件事Rose给他们两个蛋糕,与图片5匹配。 故答案为:【第1空】2;【第2空】1;【第3空】4;【第4空】3;【第5空】5 【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。结合图片认真阅读文章,然后排出正确顺序。 3.阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。 Many parts of the world have four seasons. They are spring, summer, autumn and winter. In spring, the weather becomes warmer and the days get longer. Plants begin to ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~