ID: 15332608

外研版 必修六 Module 2 Fantasy Literature单词课件(59张PPT)

日期:2025-10-16 科目:英语 类型:高中课件 查看:100次 大小:2972160B 来源:二一课件通
预览图 1/12
外研版,必修,Module,Fantasy,Literature,单词
  • cover
(课件网) 学案(三) 高考语篇的价值发掘———提升学科素养 (2020·浙江7月高考·阅读理解A篇)对接主题:小说、戏剧、诗歌、传记、文学简史、经典演讲、文学名著等 I am an active playgoer and play-reader, and perhaps my best reason for editing this book is a hope of sharing my enthusiasm for the theater with others. To do this I have searched through dozens of plays to find the ones that I think best show the power and purpose of the short play. Each play has a theme or central idea which the playwright (剧作家) hopes to get across through dialogue and action. A few characters are used to create a single impression growing out of the theme. It is not my intention to point out the central theme of each of the plays in this collection, for that would, indeed, ruin the pleasure of reading, discussing, and thinking about the plays and the effectiveness of the playwright.However, a variety of types is represented here. These include comedy, satire, poignant drama, historical and regional drama. To show the versatility (多面性) of the short play, I have included a guidance play, a radio play and a television play. Among the writers of the plays in this collection, Paul Green, Susan Glaspell, Maxwell Anderson, Thornton Wilder, William Saroyan, and Tennessee Williams have all received Pulitzer Prizes for their contributions to the theater. More information about the playwrights will be found at the end of this book. To get the most out of reading these plays, try to picture the play on stage, with you, the reader, in the audience. The houselights dim (变暗). The curtains are about to open, and in a few minutes the action and dialogue will tell you the story. ?好题不厌百回做,每做一次都有新发现 1.What do we know about the author from the first paragraph A.He has written dozens of plays. B.He has a deep love for the theater. C.He is a professional stage actor. D.He likes reading short plays to others. 解析:细节理解题。根据第一段中的“I am an active playgoer and play-reader ... for the theater”可知,作者非常热爱戏剧,对戏剧充满热情,故选B 项。 语篇解读:本文是一篇说明文,是作者编辑的一本书的序言部分。文章介绍了这本书的编写目的、主要内容以及欣赏本书的建议等。 答案:B  2.What does the author avoid doing in his work A.Stating the plays' central ideas. B.Selecting works by famous playwrights. C.Including various types of plays. D.Offering information on the playwrights. 解析:细节理解题。根据第二段中的 “It is not my intention to point out the central theme of each of the plays”可知,作者在其作品中不言明所选戏剧的中心思想,故选A项。 答案:A 3.What does the author suggest readers do while reading the plays A.Control their feelings. B.Apply their acting skills. C.Use their imagination. D.Keep their audience in mind. 解析:细节理解题。根据最后一段中的“try to picture the play on stage ...audience”可知,作者建议读者在阅读戏剧的时候,要运用自己的想象力,勾勒出舞台上的戏剧场景,故选C项。 答案:C  4.Wh ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~