ID: 15579317

山东省平原县坊子乡中学2022-2023学年七年级下学期英语第一次月考

日期:2025-10-16 科目:英语 类型:初中试卷 查看:56次 大小:1342700B 来源:二一课件通
预览图 0
山东省,平原县,中学,2022-2023,学年,七年级
    登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧 山东省平原县坊子乡中学2022-2023学年七年级下学期英语第一次月考 一、阅读理解(每题2.5分,共50分) (2023七下·平原月考)阅读短文,回答问题 American children have an exciting after-school life, a new study says. Many junior(低年级的)and senior(高年级的)students have lots of funny things to do in their free time. More than 57% have activities every day. 82% have activities at least four times a week. American students have many kinds of activities. They spend their free time doing sports, or enjoying arts, music and dancing. For activities students need to pay the money. So they help people sweep the floor. clean the car, sell things to get some money. They never ask their parents for any money. They like to have the life outside school because they can make a lot of friends, become strong and healthy, and they have a great time during their activities. 1.What is American children's life like after school A.Unhappy. B.Exciting. C.Boring. D.Unhealthy. 2.How many students have activities every day if there are 2,000 students A.More than 570. B.More than 820. C.More than 1,840. D.More than 1,140 3.82% students have activities _____. A.every day B.every weekend C.at least four times a week D.every Sunday 4.American students help people _____to get some money. A.clean the car B.sell things C.sweep the floor D.A,B and C 5.From the passage we know _____in the activities. A.students can make a lot of friends B.students can become strong and healthy C.students have a great time D.it is good for students' healthy growing 【答案】1.B 2.D 3.C 4.D 5.D 【知识点】教育类;说明文 【解析】【分析】主要介绍了美国孩子的课外活动,课外活动参与的人数多、次数多,活动内容丰富多彩,孩子们在活动中交朋友,快乐、健康地成长。 【点评】考查阅读理解,首先读懂题意,然后从文中找到关键词句,最终确定正确答案。 1.细节题。根据American children have an exciting after-school life, a new study says.可知一项新的研究表明,美国儿童的课后生活令人兴奋,故选B。 2.细节题。根据More than 57% have activities every day.超过57%的人每天都有活动,可知有2000乘以57%=1140,故选D。 3.细节题。根据82% have activities at least four times a week.可知82%的人每周至少有四次活动,故选C。 4.细节题。根据So they help people sweep the floor. clean the car, sell things to get some money.可知他们帮助人们扫地。打扫汽车,卖东西来赚钱,故选D。 5.细节题。根据They like to have the life outside school because they can make a lot of friends, become strong and healthy, and they have a great time during their activities.他们喜欢校外生活,因为他们可以结交很多朋友,变得强壮和健康,而且他们在活动中玩得很开心,可知在活动中学生们的健康成长是有好处的,故选D。 (2023七下·平原月考)阅读短文,回答问题 Here, three students tell us what they plan to do after a big exam. Li Ya, 15, Huaihua, Hunan My friends and I will travel to Beijing after the exam. We plan to go there by ourselves. But others say we are too young to trave alone. Last year I went to Hangzhou witho ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~