
北师大版七下 Unit 4 Lesson 12 Summer Holiday 巩固提升 一、阅读选择(共1小题) Joshua is a 7-year-old German boy. He is too ill to go to school. But he can still talk with his teachers and classmates. Why There is a special robot sitting in Joshua's place in his class. He talks with the others for the boy. The robot has a light on its head. When Joshua has something to say, he sends a signal (信号) to the robot. The light on its head starts to blink (闪烁). Then the teacher knows that Joshua is going to say something. "The students talk to him, laugh with him and sometimes chat with him during the lesson. Joshua can do that quite well, too," said the head teacher. "But they would like it better if Joshua could really come to school." A local council (议会) in Berlin paid for the robot. Sometimes, children cannot go to classes for all kinds of reasons. So such robots help them be part of the school and keep in touch with their friends. 1. Which of the following is TRUE about Joshua ① He is very sick. ② He comes from Germany. ③ He is seventeen years old. ④ He can't really go to school. A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④ 2. To talk with his teacher, what does Joshua need to do first A.Talk to his classmates. B.Send a signal to the robot. C.Make a call to the teacher. D.Turn on the light on the robot. 3. According to the head teacher, _____. A.Joshua is very quiet in class B.students often laugh at the robot C.students hope to see Joshua at school D.the robot is very popular among teachers 4. What's the writer's attitude (态度) toward the robot A.He isn't sure about it. B.He isn't surprised at it. C.He thinks it helps a lot. D.He thinks it costs too much. 二、句型转换(共8小题) 5. It's about three bus stops away from my home to school. (对画线部分提问) _____ _____ is it from your home to school 6. My sister is very fine. (对画线部分提问) _____ is your sister 7. Huangguoshu Waterfall was wonderful. (对画线部分提问) _____ _____ Huangguoshu Waterfall 8. Can I have lunch at school (作肯定回答) _____, _____ _____. 9. You can listen to music in the music room. (对画线部分提问) _____ _____ _____ listen to music 10. They work in a school. ( 对画线部分提问) _____ _____ they work 11. The clever boy's sudden _____ made his parents lose hope. (dead) 12. _____ is very important to everyone. (see) 三、翻译题(共7小题) 13. 我的生日是三月一号。 My birthday is _____ _____ 1st. 14. ———我可以用一下你的尺子吗? ———当然可以。给你。 —Can I use your ruler —Of course. _____ _____ _____. 15. 那由你来决定。 That's _____ _____ you to decide. 16. 在学校我们经常用电脑上课。 We often _____ computers _____ _____ classes at school. 17. ———那条黑色的裤子多少钱? ———九美元。 —_____ _____ _____ those black trousers —_____ nine dollars. 18. 至于安娜,我很了解她。 _____ _____ Anna, I know her well. 19. 你不应该再浪费你的时间。 You should _____ _____ waste your time. 答案 1 . D 【解析】 细节理解题。根据第一段可知,Joshua 是一名七岁的德国男孩,他生病了,不能去学校上 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~