PAGE 第 5 页 共 5 页 课下主题训练 对社会有突出贡献的人物 Ⅰ.阅读理解 A Hannah McKeand was born in Bristol in 1973.She got a degree in Classics at Lampeter University.After working as a marketing manager, she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions (热情), exploring, adventure and the outdoors.She would take part in various expeditions (探险), in the Egyptian desert first, then in the remote valleys of northeast of Afghanistan, and then in Antarctica. In 2001 her urge to explore began to develop with a trip to the Western Desert on the borders of Egypt, Libya and Sudan in search of prehistoric rock art.This trip took Hannah to the center of the second biggest wilderness on the planet, an uninhabited (无人居住的) area the size of India. In 2004 Hannah joined a British expedition to explore the Wakhan Corridor in the northeast of Afghanistan in search of the source of the River Oxus.The upper (上部的) areas of this mountain valley had rarely been visited by Westerners. Later that year Hannah turned to a cold desert in a 56-day expedition from the coast of Antarctica to the South Pole.Crossing one of the harshest (最严酷的) environments in the world, the team of five battled with physical and mental exhaustion, injury, hunger and some of the lowest temperatures on earth. In 2006 Hannah returned to Antarctica and once again skied from Hercules Inlet to the South Pole, but this time alone and unsupported.She set a new world record for the journey of 39 days 9 hours and 33 minutes. In October 2007 Hannah began her first full adventure season traveling from Australia across to Chile and from there around Cape Horn and down to Antarctica. Hannah hopes that by writing and speaking about her experiences in the world and sharing them with those who care to read or listen, she will inspire people to go after their own dreams and achieve their own goals. 语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了Hannah McKeand的探险生涯。 1.What did Hannah decide to do at 31 A.Work on Classics. B.Apply for a job. C.Return to college. D.Go exploring. 解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“she decided at the age of 31 to devote herself entirely to her primary passions (热情), exploring, adventure and the outdoors”可知,31岁时,Hannah决定全身心地投入到她的主要爱好上,探索、冒险和户外活动。故选D。 2.Why did Hannah go to the Wakhan Corridor A.To guide Westerners. B.To find the source of the River Oxus. C.To study prehistoric rock art. D.To explore the world's second biggest wilderness. 解析:选B 细节理解题。根据第三段第一句可知,2004年,Hannah加入了一个英国探险队,探索阿富汗东北部的Wakhan Corridor,寻找Oxus河的源头。故选B。 3.What do we know about Hannah's expedition from Antarctica to the South Pole in 2004 A.It was smooth. B.It was completed alone. C.She achieved a world record during the expedition. D.She stood up to the test of extreme environments. 解析:选D 推理判断题。根据第四段第二句可知,穿越了世界上最恶劣的环境之一, ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~