ID: 20899821

专题四阅读理解专项练2023-2024学年小学英语人教PEP版三年级下册(含解析)

日期:2025-12-21 科目:英语 类型:小学试卷 查看:73次 大小:1808663B 来源:二一课件通
预览图 1/5
专题,PEP,解析,下册,三年级,人教
  • cover
专题四 阅读理解 Amy在她的生日派对上要给大家介绍新的朋友,让我们一起来认识一下吧! Hello, everyone! Welcome to my birthday party. I’m very happy. This is my new friend. She is Tina. She is from Taiwan(台湾). She is a pupil. She likes pineapples(凤梨). She has a dog. Look, it is under the chair. It is my new friend, too. It is fat. It has four short legs. It is so cute. 1.Tina is from _____. ( ) A.the UK B.China 2.请在地图上圈出Tina的家乡。(圈A或B) 3.判断句子正误,对的写T,错的写F。 (1) Amy has one new friend. ( ) (2) Tina is a girl. ( ) (3) The dog is under the desk. ( ) 阅读对话,完成下列各题。 Teacher: Let’s go to the zoo! Children: Great! Teacher: Look at the birds! How many birds do you see Children: 1, 2... We see 13. Teacher: Come here, children! How many fish do you see Children: 1, 2... We see 20. Teacher: Amy, how many tigers do you see Amy: I see 18. Mike: Wow! Look at the monkeys! Amy: How many monkeys do you see Mike: I see 17. Amy: 17 No, the brown one is a bear! Children: Haha! 4.圈出小朋友们看到的动物种类。 A. B. C. D. E. F. G. H. 5.判断下列句子是(T)否(F)正确。 (1) The children see twelve fish. ( ) (2) The children see thirteen birds. ( ) (3) Amy sees eighteen tigers. ( ) (4) Mike sees sixteen monkeys at first (起初). ( ) (5)The brown one is a bear. ( ) 阅读短文,选择相应的选项填入表格内。(写序号) My name is Mike. I’m from the UK. I’m 11 years old. I like strawberries very much. This is my friend Tom. He is from Canada. He is 13 years old. He likes watermelons. Amy is fourteen. She is my friend, too. She is from the USA.She likes pears. A. B. C. D. E. F. G. H. Name Country Age Favourite fruit Mike UK 6 strawberries Tom 7 8 watermelons Amy 9 fourteen 10 阅读短文,根据短文内容回答问题,每空填一词。 I’m Tom. I’m 12. I’m tall and thin. I have many toys and fruits. I have 15 cars, 13 boats and 6 kites. I have 16 apples, 18 bananas and 2 watermelons. Look! My cars are on the desk. My boats are in my toy box. My kites are under the desk. 11.—How is Tom —He is tall and . 12.—How many bananas does Tom have —He has . 13.—Where are the cars —They are on the . 14.—What are in my toy box —The . 15.—Where are the kites —They are the desk. 阅读短文,按要求完成任务。 Hello! My name is Linda. I’m tall and thin. I like apples. Look, this is my room(房间). I have a bed, a desk and a chair. A bag is on the desk. A is on the desk, too. A is under the chair. A is on the chair. A is in the toy box. I have a toy bird on my bed. It’s blue and white. It is beautiful. I like it. 16.根据短文内容,判断句子正(T) 误(F) 。 (1)Linda is short and thin.( ) (2)The toy bird is blue and white.( ) (3)Linda likes grapes.( ) 17.根据短文内容,找到物品的位置,将字母标号填入图中的“〇”内。 A.cap B.car C. book D.ball 同学们,你读过下面这个故事吗? 18.仔细看图然后给故事排序,并完成下面两道题目。如果你想知道这个故事的更多情节,还可以课后找这个故事来读一读。 ( ) The old king dies (去世). The new king asks (要求) the Yu players to pl ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~