ID: 21450896

【课时基础练】Unit 1 New school, new beginning Understanding cultures:Two great teachers (含答案)冀教版(2024)七年级上

日期:2025-04-05 科目:英语 类型:初中试卷 查看:46次 大小:23647B 来源:二一课件通
预览图 1/1
七年级,2024,教版,答案,teachers,great
  • cover
Unit 1 Understanding cultures:Two great teachers 历史课上,学生们在讨论历史上著名的老师以及喜欢他们的原因。 请根据句意及首字母提示补全单词。 (1)There are so many f   teachers in the world. (2)That's true! Socrates is my f   teacher. (3)My favourite teacher is Confucius and he is w  . (4)H   do you like Zhu Xi (5)I think he is g  . 【基础堂清】 一、用括号内所给单词的适当形式填空 1.There are    (thousand) of students in her school. 2.Do you know     (something) about your new school 3. Wisdom    (begin)in wonder. 4.Who is     (you) brother's favourite teacher 5.Jane     (study) Chinese, music, science, PE, English and maths at school. 【素养日清】 二、阅读理解 Who is the best teacher in Chinese history Many people would say Confucius (孔子). He was born in 551 BC. When he was about thirty, he became (成为) a teacher. He taught about 3,000 students, so Chinese people see him as a great thinker (思想家) and many of his students were great thinkers, too. After so many years, Chinese people still love him. Why That's because his ideas (思想) help us in our everyday life. He said that brothers and sisters should (应该) love each other. Young people should look after the old. The ideas are always popular in China. People in many other places welcome them, too. They think his ideas make the world a better place. ( )6.How old was Confucius when he became a teacher A.About thirty. B.About forty. C.About twenty. D.About fifty. ( )7.How many students did Confucius teach A.About 551.  B.About 2,000. C.About 3,000. D.About 5,100. ( )8.Why do Chinese people love Confucius A.He likes us. B.He looks after the old. C.He is a teacher. D.His ideas help us. ( )9.What do people in other places think of (认为) Confucius' ideas A.Make people happy. B.Make the world a better place. C.Make the world a greener place. D.Make people popular. 参考答案 Unit 1 Understanding cultures: Two great teachers 情境创生 (1)famous (2)favourite (3)wise (4)How (5)great 基础堂清 1.thousands 2.anything 3.begins 4.your 5.studies 素养日清 【主旨大意】本文主要介绍了孔子和他的思想。 6.A 解析:细节理解题。根据“When he was about thirty, he became (成为) a teacher.”可知,当他大约三十岁时,他成为一名教师。 7.C 解析:细节理解题。根据“He taught about 3,000 students”可知,他教大约3000名学生。 8.D 解析:细节理解题。根据“That's because his ideas (思想) help us in our everyday life.”可知,那是因为他的思想在我们的日常生活中对我们有帮助。 9.B 解析:根据“They think his ideas make the world a better place.”可知,他们认为他的思想让世界变得更美好。

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~