ID: 22510541

2025年中考英语热点时文阅读--饮食专题07(含答案解析)

日期:2025-10-14 科目:英语 类型:初中试卷 查看:75次 大小:52186B 来源:二一课件通
预览图 1/5
2025年,中考,英语,热点,时文,阅读
  • cover
2025年中考英语热点时文阅读--饮食专题07 含答案解析 主要内容 难易度 本文主要提供了一些在日常生活中养成健康习惯的建议。 简单 本文主要讲述作者对体育运动的喜爱和对网球的热爱。 简单 本文是一篇说明文,主要讲述了如果想活得更长久快乐,需要吃健康的食物和做大量的运动。 简单 本文主要介绍了篮球运动的诞生、规则以及受欢迎程度等。 简单 本文作者介绍了如何做一个好学生。 简单 本文是一篇说明文,主要讲述了八段锦作为一种传统中国运动,近年来在年轻人中越来越受欢迎,并且一些年轻人正在努力将其推广到全世界。 适中 本文主要讲述了美国一名14岁的学生发明了一种工具,该工具可以检测水果和蔬菜上的农药。 适中 本文主要讲述了作者因为从小长得比其她女孩更胖一点,所以遭受到了不少的非议,作者也因此而感到自卑,所以尝试许多方法来减肥。但是在了解了一位模特的故事后,作者改变了看法,认为健康才是最美丽的。 适中 本文主要介绍了慢跑的好处以及慢跑前需要向医生寻求建议。 适中 本文是一篇记叙文。文章主要介绍了骑马这项户外运动的注意事项和好处。 适中 本文介绍了平板支撑挑战的流行原因及其对身体平衡、健康和心理的多方面益处。 难 本文介绍了作者父母冬天带她/他去户外运动的经历。 难 本文介绍了人们如何用中药食品来保健。 难 本文主要讲述了一次治疗经历让作者改变了对针灸的看法。 难 本文是一篇说明文。主要介绍了学生们的课间十分钟现状及怎样合理利用课间休息的意见及方法。 难 一、短文填空 阅读下面短文,在空白处按要求填入适当的单词或括号内单词的正确形式 It’s important to develop healthy habits in our daily lives. The following advice can help you a lot. 1 (eat) healthily. We should eat three meals—breakfast, lunch and supper, especially breakfast. Breakfast is 2 most important meal in a day. We should have different 3 (kind) of foods, such as eggs, rice, fish, fruit and vegetables. They can give 4 (we) necessary energy, help us listen carefully in class and keep us 5 (health). But remember that too much sugar is bad 6 the teeth. Sweet food is delicious, 7 we shouldn’t have too much. Exercise regularly. Exercise can improve the moods and feelings. When we are in a bad mood, we can do exercise. What’s 8 (much), it’s good for the bones. There 9 (be) too many kinds of exercise to do, such as walking, 10 (run), playing ball games, swimming and dancing. We can choose our favourite to practise regularly. We will not only feel more active but think better after doing exercise. 二 根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。 “Move your body, get out and have fun.” Do you still remember the sentence from Ben’s poem (诗) Such line always encourages me to be active. I 11 (real) like sports. Sports give us much fun and they may help us keep 12 (health). Among all the sports, my favourite is tennis. I became 13 (interest) in it six months ago. Before that, I only watched tennis matches (比赛) on television and never thought I could play myself. At that time, my father 14 (show) me how to play it. Now I usually play tennis with 15 (he). My father always 16 (take) me to a park to play tennis. We play it for about half 17 hour every time. At school I join the tennis club and also play with my 18 (classmate). We c ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~