
2025学年初中英语八年级下册期中复习满分训练(全国通用) 训练06 短文填空 (一) Have you ever seen volunteers 1 (想象) what the world would be like without volunteers. I can always see volunteers anywhere in our city. Some stand at the crossing to warn (警告) people about the traffic signs. Some help the 2 (无家可归的) dogs and cats find owners. Some go to the old people’s home to care for the 3 (孤单的) old people. People of all ages are ready to do volunteer work. And most of them help raise money for charity. Even the 4 (残疾的) and the old want to do something helpful. They want to send their kindness to society. They know how good one feels when being helped and they get a strong feeling of 5 (满足) through volunteering. They really make a difference to our world. 【答案】1.Imagine 2.homeless 3.lonely 4.disabled 5.satisfaction 【导语】本文简要介绍了志愿者的作用以及他们的重要性。 1.句意:想象一下没有志愿者的世界会是什么样子。imagine“想象”,此句为祈使句,以动词原形开头,首字母大写。故填Imagine。 2.句意:一些人帮助无家可归的狗和猫找到主人。homeless“无家可归的”,形容词。故填homeless。 3.句意:有些人去养老院照顾孤单的老人。lonely“孤单的”,形容词。故填lonely。 4.句意:甚至是残疾人和老人也想做一些有帮助的事情。disabled“残疾的”,形容词。故填disabled。 5.句意:他们知道一个人在得到帮助时感觉有多好,并且通过志愿服务获得了强烈的满足感。分析句子结构可知,此处用名词,作宾语,satisfaction“满足”,此时为不可数名词。故填satisfaction。 (二) Many things around us may affect our feelings and moods, such 6 colors, weather, news and the environment. 7 is very important for us to be in a good mood. If we are in good spirits, we can study or work better. So we must learn to take care of ourselves and stay in a good mood. Here 8 some suggestions: Remember to eat healthy food 9 have a good sleep; Do sports at least one hour every day; Talk with your friends, parents or teachers as often as possible; Try to get help from newspapers, books, TV or the Internet; Get back to your everyday activities. It will give you a sense 10 happiness. 【答案】6.as 7.It 8.are 9.and 10.of 【导语】本文主要讲述了保持良好的精神状态的原因以及方法。 6.句意:我们周围的许多事情可能会影响我们的感受和情绪,比如颜色、天气、新闻和环境。根据“colors, weather, news and the environment”可知,此处列举影响人们情绪的事物。such as“例如”,固定短语。故填as。 7.句意:保持良好的心情对我们来说非常重要。本句是句式:It is adj. for sb. to do sth.,It作形式主语。故填It。 8.句意:这里有一些建议。此处是Here be句型,时态是一般现在时,主语是复数,故用be动词are。故填are。 9.句意:记得吃健康的食物,睡个好觉。本句是肯定句,eat healthy food和have a good sleep之间是并列关系,应用and连接。故填and。 10.句意:它会给你一种幸福感。a sense of“一种……的感觉”。故填of。 (三) Dear son, The day when you see me old, have patience (耐心) and try to understand me. And treat me 11 I did to you at your early age. If I get dirty when I am eating, if I cannot dress myself, have patience. If I say the same thin ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~