
2025学年初中英语八年级下册期中复习满分训练(全国通用) 训练10 任务型阅读 (一) One day, a man heard some people saying something about him. While hiding behind a tree, he listened carefully. Then he became sad because they were saying he was too proud. From that day on, he thought everyone in the town was speaking ill of him. Because of this, he was always nervous. His wife took him to a master. After listening to the story, the master said, “Stay in my house tonight.” The man agreed. When he was in bed at night, the sound of croaking (呱呱叫) of frogs fell in his ears. He couldn’t sleep at all. The next morning, he went to the master and said, “There are hundreds of frogs in your pool. Will you allow me to take them to a far river ” The master nodded. Then the man went to the pool with a net. But he found there weren’t many frogs in the pool. “Where are the hundreds of frogs ” the man asked. “Even at night, there were only some frogs. It was the noise that made you think their number was large. When you heard some people speaking ill of you, you thought everyone did so. In fact, they were just like the frogs in the pool. No matter how good you are, there will always be someone speaking ill of you. You shouldn’t mind it.” 1.What did some people say about the man (不超过10个词) 2.Why couldn’t the man fall asleep in the master’s house (不超过15个词) 3.What can we learn from the story (不超过10个词) 【答案】1.They said he was too proud. 2.Because the sound of croaking of frogs fell in his ears./Because of the noise of frogs in the pool. 3.We shouldn’t mind someone speaking ill of us. 【导语】本文讲述了一个人因听到别人说他坏话而沮丧,后来在大师的指导下明白:不应该太在意别人的评价。 1.根据“Then he became sad because they were saying he was too proud.”可知,一些人说他太骄傲了,故填They said he was too proud. 2.根据“…the sound of croaking (呱呱叫) of frogs fell in his ears. He couldn’t sleep at all.”可知,水池里青蛙的叫声让他无法入睡,故填Because the sound of croaking of frogs fell in his ears./Because of the noise of frogs in the pool. 3.根据“No matter how good you are, there will always be someone speaking ill of you. You shouldn’t mind it.”可知,文章传达的道理是:不应该在意别人消极的评价。故填We shouldn’t mind someone speaking ill of us. (二) Less Pressure, Better Life As students, we often meet many problems in our study and we feel worried sometimes. Also, we often get a lot of pressure from our teachers and parents. We know that they say a lot to us just because they care about us. But we can’t stand them sometimes, so it is important for us to find a way to solve our problems. But what should we do First, we should be confident. We should believe that we can do better. Also, when we meet problems and feel worried, we could talk to friends or chat with our parents. That is a good way to relax. Another important thing is to learn to relax. Stopping to have a rest sometimes can make us feel better, and help us do bette ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~