ID: 22680343

专题03 阅读理解之说明文(原卷版+解析版)—人教版七年级英语下册期中复习专练

日期:2025-04-04 科目:英语 类型:初中试卷 查看:90次 大小:1359997B 来源:二一课件通
预览图 0
复习,期中,下册,英语,七年级,人教
    中小学教育资源及组卷应用平台 专题03 阅读理解之说明文 (一)(河南省洛阳市洛龙区2023-2024学年七年级下学期期中) What are you wearing today Now, more and more young Chinese people are wearing hanfu. Ran Dan is one of them. She likes hanfu a lot. She learned about hanfu in 2011 when she saw some hanfu photos. That year she had her first set of hanfu. Now, she has more than 50. Some people only wear hanfu for special (特别的) activities, but others wear it every day: to work, to school, or even only to go shopping. Ran is the latter (后者). Many people think hanfu is inconvenient (不方便的) in their life. “Well, there are many kinds of hanfu. Wide and long hanfu may not be convenient, but some kinds of hanfu do not affect (影响) our lives at all.” she said. There are more than two million people buying hanfu in China so far. There are more and more shops selling hanfu online. “Students like to buy hanfu most in my shop”, said Daoding, who runs an online hanfu shop. Now many schools have hanfu clubs and they are popular with students. In the clubs, students can join in different kinds of activities like making hanfu. The schools think hanfu is a good way for young people to learn about Chinese culture. And a lot of students in hanfu clubs love hanfu because it’s happy and relaxing to wear hanfu. 根据材料内容选择最佳答案。 1.When did Ran Dan buy her first set of hanfu A.In 2021. B.In 2011. C.In 2024. D.In 2012. 2.What does the underlined word “they” refer to A.Schools. B.Hanfu. C.Hanfu clubs. D.Hanfu shops. 3.Which of the following is TRUE A.Now Ran Dan has 50 hanfu. B.Hanfu is inconvenient in our life. C.Ran Dan wears hanfu every day. D.There are two million students buying hanfu in China. 4.What do the schools say about hanfu A.It’s happy and relaxing to wear hanfu. B.Students can learn to make hanfu. C.Hanfu makes students popular in the school. D.It is a good way for students to learn about Chinese culture. 5.What’s the best title (标题) for the passage A.Hanfu Comes Back B.Online Hanfu Shops C.A Big Fan of Hanfu D.Hanfu Clubs 【参考答案】 1.B 2.C 3.C 4.D 5.A 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了汉服的文化及其流行性。 【详情解析】 1.细节理解题。根据第一段中“Ran Dan is one of them. She likes hanfu a lot. She learned about hanfu in 2011 when she saw some hanfu photos. That year she had her first set of hanfu.”可知,她在2011年拥有了第一套汉服。故选B。 2.推理判断题。根据最后一段中“Now many schools have hanfu clubs and they are popular with students.”可知推测出,划线词在此处表示”汉服俱乐部”。故选C。 3.细节理解题。根据第二段中“Some people only wear hanfu for special (特别的) activities, but others wear it every day: to work, to school, or even only to go shopping. Ran is the latter (后者).”可知,Ran每天穿汉服。故选C。 4.细节理解题。根据最后一段中“The schools think hanfu is a good way for young people to learn about Chinese culture.”可知,学校认为这是学生了解中国文化的一种很好的方式。故选D。 5. ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~