ID: 22680359

专题02 阅读理解之记叙文(原卷版+解析版)—人教版七年级英语下册期中复习专练

日期:2025-04-04 科目:英语 类型:初中试卷 查看:31次 大小:608293B 来源:二一课件通
预览图 0
复习,期中,下册,英语,七年级,人教
    中小学教育资源及组卷应用平台 专题02 阅读理解之记叙文 (一)(23-24七年级下·河南周口·期中) It’s Sunday today. Mike and his friend Alan are visiting the city zoo. There are many animals in the zoo. They like watching the animals very much and they usually come here once a month. When they arrive, they go to the lions’ house first. They want to see a new lion. She is there for only three weeks. She is very beautiful. She has big brown eyes. When the lion sees Mike and Alan, she opens her big mouth and shows her teeth. She is very scary. Alan asks Mike to go to the monkeys’ area. He buys some bananas and feeds them slowly. They’re very funny. They jump up and down a lot. Then they go to the snakes’ area. Alan is a little afraid of snakes. He doesn’t want to be there, but Mike is different. He walks close to the snakes and says hi to them. He isn’t afraid at all. In the afternoon, they are tired. They take a bus home. On the way, they talk about the animals in the zoo. Their favorite animal is a little monkey. They think he is very cute. 根据材料内容选择最佳答案。 1.What day is it today A.It’s Thursday. B.It’s Friday. C.It’s Saturday. D.It’s Sunday. 2.What animals do they see first A.Lions. B.Tigers. C.Monkeys. D.Snakes. 3.What do they feed the monkeys with A.Carrots. B.Bananas. C.Pears. D.Apples. 4.How many kinds of animals does the passage talk about A.One. B.Two. C.Three. D.Four. 5.What can we know from the passage A.The new lion is only three weeks old. B.Alan and Mike aren’t afraid of the snakes. C.They go home by bus in the afternoon. D.Their favorite animal is lions. 【参考答案】1.D 2.A 3.B 4.C 5.C 【语篇解读】本文主要讲述了Mike和朋友Alan的动物园之旅。 【详情解析】 1.细节理解题。根据“It’s Sunday today.”可知,今天是星期天,故选D。 2.细节理解题。根据“When they arrive, they go to the lions’ house first.”可知,先看到狮子,故选A。 3.细节理解题。根据“He buys some bananas and feeds them slowly.”可知,用香蕉喂猴子,故选B。 4.细节理解题。根据“When they arrive, they go to the lions’ house first.”;“Alan asks Mike to go to the monkeys’ area.”和“Then they go to the snakes’ area.”可知,一共有3种动物,故选C。 5.细节理解题。根据“In the afternoon, they are tired. They take a bus home.”可知,他们下午乘公交车回家,故选C。 (二)(22-23七年级下·河南洛阳·期中) A man was driving a car in Texas when a policeman stopped him. The man said to the policeman, “Is there a problem, officer ” “No, I just saw that you were driving very carefully and you are the winner of our competition for safe driving. You will get 5,000 dollars. Congratulations. What are you going to do with the money ” The man thought for minute and said, “Well, I guess I’ll go and get a driving license (执照).” The lady who was sitting next to the man said to the policeman, “Oh, don’t listen to him. He makes jokes when he is drunk.” The man from the back seat said, “I told you that he wouldn’t go far in a stolen car!” A ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~