中小学教育资源及组卷应用平台 专题11 补全对话(选择型) (23-24八年级下·安徽合肥·期中)根据对话内容,从文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。 Betty: You look a bit worried, Tony. 1 Tony: I seem to be getting heavy these days. Betty: That’s a problem. Can I offer you some advice Tony: 2 What do you think I should do Betty: On one hand, you should stop eating too much. On the other hand, you should play some sports. Tony: Some of my friends told me that, but 3 Betty: Then why not join a club on the weekend Tony: 4 Betty: You can join the swimming club. You want to learn to swim, don’t you Tony: That’s a good idea. Thank you, Betty. Betty: 5 I hope it will help. A.What club can I join B.That’s all right. C.What’s your trouble D.Yes, please. E.You’d better not. F.I’m too busy to do exercise. G.I can’t agree with you more. 【答案】1.C 2.D 3.F 4.A 5.B 【导语】本文是Betty和Tony的一段对话,讨论Tony因体重增加而感到担忧的问题。 1.根据“You look a bit worried, Tony.”可知,此处询问Tony怎么了。选项C“你有什么问题?”符合语境。故选C。 2.根据“Can I offer you some advice ”可知,此处询问对方是否需要建议。选项D“好的,请。”符合语境。故选D。 3.根据“Some of my friends told me that, but”可知,Tony提到朋友们的建议,但不能运动,需要解释原因。选项F“我太忙了,没时间锻炼身体。”符合语境。故选F。 4.根据“Then why not join a club on the weekend ”和“You can join the swimming club. You want to learn to swim, don’t you ”可知,空处是建议Tom参加一个俱乐部。选项A“我可以加入哪个俱乐部?”符合语境。故选A。 5.根据“Thank you, Betty.”可知,此处回应对方的感谢。选项B“不客气。”符合语境。故选B。 (23-24八年级下·重庆彭水·期中)阅读下面对话,从文后7个选项中选择5个恰当的选项完成此对话。 A: Hi, Michael! You look worried. Anything wrong B: It’s Kangkang. 6 I’m really worried about him. A: I’m sorry to hear that. He must feel bored and lonely. 7 . B: We can bring him some interesting storybooks. And we can come over to see him. (At Kangkang’s home) C: I am very happy that you come to see me. You know I missed lots of lessons and I am really worried about that. B: 8 . C: 9 . How about the football match A: Don’t worry. 10 . C: That’s very nice of you. A.Take it easy. We can help you with your lessons. B.I will ask Jim to play instead. C.What can we do for him D.Thank you. E.When shall we do it F.Jack is playing football. G.He is ill at home. 【答案】6.G 7.C 8.A 9.D 10.B 【导语】本文是一则对话,是A、B和C三人之间的对话,主要讲了A和B一起去看望生病的C,并答应帮助C的学习。 6.根据下文“I’m sorry to hear that. He must feel bored and lonely.”可知,空处指康康发生了一些不好的事,选项G“他生病在家”符合语境,故选G。 7.根据下文“We can bring him some interesting storybooks. And we can come over to see him.”可知,空处应是询问我们可以为他做什么,选项C“我们能为他做什么”符合语境,故选C。 8.根据上文“You know I missed lots of lessons and I am really worried about that.”可知,空处指A和B安慰C,他们能帮助C的学习,选项A“ ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~