ID: 23027835

06任务型阅读(原卷版+解析版)-备战2025学年中考英语高分题型突破(江苏专用)

日期:2025-12-15 科目:英语 类型:初中试卷 查看:65次 大小:1296651B 来源:二一课件通
预览图 0
学年,江苏,突破,题型,高分,英语
    备战2025学年中考英语高分题型突破(江苏专用) 06任务型阅读 (一) Recently, Lei Jun has become even more popular on the Internet. Lei is a man who is full of legends (传奇), not only because of his ability, but also because of his attitude in doing things and being a person. Lei was born in a common family in December, 1969 in Xiantao, Hubei. His father was a teacher. When Lei was very young, he showed amazing talent in learning. In 1987, when taking the college entrance examination, he got 700 points out of 710 points in the test paper, being the No. 1 in the city, and he made up his mind to study in Wuhan University. During the college days, he also completed the four-year courses in two years, and won the first prize of the scientific and technological achievements of college students in Hubei Province. In 2010, Xiaomi Company was founded. Lei Jun is the founder of it. He has rich experience in the field of technology and has led Xiaomi to become a well-known global (全球的) brand. Many mi fans think Xiaomi can provide both good user experience and high product quality for them. They can get better enjoyment at a lower price as well. On November 29th, 2023, Lei donated (捐助) 1.3 billion yuan to his former school—Wuhan University. This is the largest single donation received by Wuhan University since its establishment. Lei Jun said that without his former school, there wouldn’t be his achievement today. 30 years ago, when he was a student, he once received a scholarship (奖学金) of 2, 000 yuan, and he thought that he would return it for ten times or more in the future, and now he has made it. Lei is such a man, intelligent, hard-working and generous. 1.What can mi fans get from Xiaomi according to paragraph 3 2.Why did Lei Jun donate money to Wuhan University according to the passage 3.How do you like Lei Jun 【答案】1.Good user experience, high product quality and better enjoyment at a lower price. 2.Because without his former school, there wouldn’t be his achievement today and he once received a scholarship and wanted to return it. 3.I think Lei Jun is intelligent, hard-working, capable, grateful and generous. 【导语】本文主要讲述了雷军的个人传奇经历,包括他的学习能力、创业成就以及对母校的慷慨捐赠。 1.根据第三段“Many mi fans think Xiaomi can provide both good user experience and high product quality for them. They can get better enjoyment at a lower price as well.”可知,米粉们从小米可以获得良好的用户体验、高品质的产品以及更低价格带来的更好享受。故填Good user experience, high product quality and better enjoyment at a lower price. 2.根据最后一段“Lei Jun said that without his former school, there wouldn’t be his achievement today. 30 years ago, when he was a student, he once received a scholarship (奖学金) of 2, 000 yuan, and he thought that he would return it for ten times or more in the future, and now he has made it.”可知,雷军捐赠给武汉大学是因为他认为没有母校就没有他今天的成就,并且他30年前曾获得过奖学金,现在他实现了当初要回报 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~