
课时作业(十二) Unit 4 Section C Extended reading & Project & Further study (分值:45分) Ⅰ.阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分) A Nancy Meherne lives a simple life by the sea, gardening and surfing at Scarborough Beach just a walking distance from her house. The 92-year-old's board was made in New Zealand in the 1970s. Unlike its owner, it's a little seriously worn out (its blue and red pattern is long gone)—but it's easy to carry and suits her just fine. Often wearing just a swimsuit, despite summer water temperatures ranging from 14 ℃ to 18 ℃, the grandmother of seven walks to waist-deep water, waits for the perfect wave and jumps on. Born in Wellington in 1929 at the beginning of the Great Depression, Meherne says her life has been full of interesting or exciting moments. In her early 20s, after training and working as a schoolteacher, she left New Zealand by ship to study and work in England and other countries in Europe, spending her weekends and holidays exploring the region, taking free rides, sleeping on train platforms and staying in youth hotels. Her travels also took her to India, Afghanistan, Syria, Lebanon and Pakistan where she taught at a school for three months. After returning to New Zealand, Meherne raised three children with her husband, Doug, while teaching in primary schools. Her teaching philosophy was similar to her life philosophy, “You've got to have fun.” She remembers seeing the ocean for the first time and being shocked at its grandness. A keen swimmer and surf lifesaver in her youth, Meherne says she didn't take up surfing until her late 30s or early 40s when she was living in Sumner and started borrowing her son's board. “I never did try and stand up, but I loved it. I'd go whenever I could.” Meherne will be 93 and says she will keep surfing for as long as she is able to “do a little jump” to get on the waves. Her husband Doug says, “She has certainly kept the bar pretty high there. She has aged but she hasn't got old—you know what I'm saying?” 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述的是92岁高龄的Nancy Meherne一生都在坚持冲浪以此践行自己的人生哲学:你必须要有乐趣。 1.What can we learn from the first paragraph?( ) A.Meherne surfs near her home. B.Meherne started surfing in the 1970s. C.Meherne's worn board is too old to be used. D.Summer water temperatures are unbearable for Meherne. 答案:A 解析:推理判断题。根据第一段第一句“Nancy Meherne lives a simple life by the sea, gardening and surfing at Scarborough Beach just a walking distance from her house”可知,南希住在海边附近,可以直接步行去冲浪。故选A。 2.Which of the following words can best describe Meherne's early life?( ) A.Full and adventurous. B.Hard and challenging. C.Busy and pitiful. D.Aimless and relaxing. 答案:A 解析:推理判断题。根据第二段第一句“Born in Wellington in 1929 at the beginning of the Great Depression, Meherne says her life has been full of interesting or exciting moments”可知,南希一生过得充实且充满 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~