ID: 23231733

译林版高中英语选择性必修第一册课时作业(五)Unit 2 Section B Grammar and usage & Integrated skills含答案(教师用)

日期:2025-10-13 科目:英语 类型:高中试卷 查看:76次 大小:31807B 来源:二一课件通
预览图 1/5
译林,教师,答案,skills,Integrated,usage
  • cover
课时作业(五) Unit 2 Section B Grammar and usage & Integrated skills (分值:52.5分) Ⅰ.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分) A Six years ago at the age of 35, I suddenly decided I wanted to learn the cello. Straight away I rented an instrument and appeared before Wendell Margrave, professor of musical instruction. “You can be as good as you want to be,” Margrave said rather mysteriously. Then he entered my name in book: 10 am, Tuesday. Tuesday followed Tuesday, and soon it was spring. Thus I began my voyage out of ignorance and into the dream. It was a happy time. I was again becoming something new, and no longer trapped as the same person. Surely the most terrible recognition of middle life is that we are past changing. We do what we can already do. The cello was something I couldn't do. Yet each Tuesday this became less and less true. Riding home on the bus one snowy night and learning the score of Mozarts C-Major Quintet, I felt the page burst into music in my hands. I could by then more or less read a score, and was humming the cello line, when suddenly all five parts came together harmonically in my head. The fellow sitting opposite stared. I met his glance with tears, actually hearing the music in my head for the first time. Could he hear it too, perhaps No, he got off at the next stop. As the years slipped by, my daughter grew up, playing the piano well. My goal was that she and I would one day perform together. I also wanted to perform in public with and for my peers, and to be secretly envied. I continued to play, to perform, but it is not the same. As good as I wanted to be, I am as good as I'm going to get. It is good enough. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者在35岁的时候,突然决定学习大提琴,就这样开始了从无知到实现梦想的旅程。作者也在这个过程中成长并离自己的梦想越来越近,随着岁月的流逝,作者的女儿也长大了,钢琴弹得很好,作者的目标是有一天她和自己一起表演。 1.From the first two paragraphs, we can learn that _____.(  ) A.the author went to a cello lesson every Tuesday B.the author bought a cello after he decided to learn it C.the author already knew some cello basics D.Margrave was a famous but mysterious professor 答案:A 解析:细节理解题。根据第二段中“然后他把我的名字记在本子上:星期二上午10点。一个又一个星期二过去了,很快就到了春天”可知,作者每个星期二去上大提琴课。故选A。 2.The author writes that “It was a happy time” in Paragraph 3 mainly because _____.(  ) A.he used to feel very bored with his unchallenging life B.it was beautiful to be able to hear the music in his mind C.Professor Margrave made learning the cello very easy for him D.he enjoyed the feelings of growth and getting closer to his dream 答案:D 解析:推理判断题。根据第三段第三句“我获得了一些新的东西,不再是原来那个人了。”以及后文可知,在一个飘雪的夜晚,我乘公共汽车回家,一边听莫扎特C大调五重奏的总谱,一边觉得乐谱在我手中突然变成了音乐。由此可推知,作者在第三段写道“那是一段快乐的时光”,主要是因为他享受着成长的感觉,感觉越来越接近自己的 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~