
课时作业(一) Unit 1 Section A Welcome to the unit & Reading (分值:45分) Ⅰ.阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分) A There are around 600,000 vegans (素食者) in the UK. That's just over 1% of the population—an amount expected to increase to 25% by 2025. And if there's one type of food that Brits love, it is fast food. People in the UK love it so much that there was a 34% increase in the number of fast food outlets from 2010 to 2018. It's no surprise, then, that vegan fast food is also on the rise. Vegan fast food has become big business. At Just Eat, an online food delivery company, vegan orders more than doubled in 2018. Greggs, a chain of high-street bakeries, named its vegan sausage roll the “fastest-selling product in six years”. And big franchises such as McDonald's and KFC have announced meat-free chicken nuggets (鸡块) to come in the future. What's driving this popularity Katrina Fox, founder of Vegan Business Media, believes it's the result of the breaking down of stereotypes (成见). “Vegan food is no longer seen as a bit of lettuce and lentils—you can eat pretty much anything.” It's also claimed that there are health benefits. John Marulanda, owner of Mooshies—a vegan burger bar in London—wants to implement “a change to a healthy version of fast food.” Something, he claims, that comes as a result of the inherent nutritional value of the ingredients they use. But, is vegan fast food actually healthy Azmina Govindji of the British Dietetic Association says “not to assume” that is the case. “It's fine if those products have got vitamin B12, iodine or calcium added to them. But they can still be fried, it can still have lots of creamy, fatty sauces and lots of salt.” Given the current growth in orders, the trend for vegan fast food isn't likely to disappear any time soon. Health-wise, it may not be any more nourishing than regular fast food, but for many, the lack of animal suffering involved in the process is a big plus. 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了素食快餐在英国越来越受欢迎,文章陈述了它受欢迎的潜在原因。与此同时,也有人认为素食快餐并没有那么健康,可能人们选择素食快餐是出于对动物的爱。 1.What's the main idea of Paragraph 1?( ) A.Vegans in the UK are increasing. B.British people love junk food. C.Eating too much fast food is bad for health. D.Vegan fast food is becoming popular in Britain. 答案:D 解析:段落大意题。根据本段的主要内容,尤其是最后一句可知,毫无意外,素食快餐也在增加。故本段主要讲述随着快餐在英国的增加,素食快餐也在增加,即素食快餐在英国变得越来越受欢迎。故选D项。 2.Which might be the reason for the popularity of vegan fast food?( ) A.Its unique flavors. B.The change of life pace. C.Its health benefits. D.Its colorful decorations. 答案:C 解析:细节理解题。根据文章第四段第一句可知,它还声称对健康有益。故可推知,素食快餐流行的原因之一是对健康有好处。C项(它对健康的好处)符合以上说法。故选C项。 3.What is Azmina Govindji's opinion about vegan fast food?( ) A.It is not s ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~