ID: 23661570

Unit 2 Sports and Fitness Section 2 “The Underdog”的课文习读环节 课件(共69张)+学案(学案)+练习(含答案)

日期:2025-10-07 科目:英语 类型:高中试卷 查看:13次 大小:691721B 来源:二一课件通
预览图 0
学案,Unit,练习,69张,课件,环节
    Section 2  “The Underdog”的课文习读环节 课时目标 1.略读文章,熟悉话题语境,获取文章的主旨大意。 2.细读文章,找出相关的细节信息并梳理情节发展的时间顺序。 泛读课文,完成以下学习任务 (一)理清文脉结构 (二)把握主旨大意 What's the main idea of the text?(  ) A.Basketball is the best sport to keep fit. B.The shorter a player is, the better he plays. C.All hard work will pay off sooner or later. D.A great athlete won't let anyone down. 精读课文,完成以下学习任务 (一)阅读理解 1.Who does “the underdog” refer to in the text?(  ) A.The writer.      B.Paul. C.The Lions. D.The Bears. 2.From the text, we know that _____.(  ) A.Paul was as tall as Bogues B.the coach was tired of Paul C.LeBron James was only 1.6 metres tall D.Paul practised less than other players 3.What does the sentence “It's your time to shine.” mean?(  ) A.It's time to finish the game. B.It's your duty to play well. C.It's important to win the game. D.It's a good chance to show us your ability. 4.According to the text, we can conclude that _____.(  ) A.Bogues was 1.6 metres tall B.James and Bogues were players of the NBA C.Paul had a strong desire to play for the team D.The Bears lost the game at last [Tip] 推理判断题的“言外之意” 做推理判断题时要对文中人物所说的话或做的事进行推理,因此在判断正确答案时注意,文中信息的简单重复不是答案,通常有文中信息句的隐含意才是正确选项。如本题在课文中的表述为“Our team had won by two points”,由此可判断答案。     5.What lesson can we learn from the text?(  ) A.Nobody is perfect. B.One false move may lose the game. C.Hard work can make up for lack of talent. D.Honesty is the best policy. (二)阅读表达 1.What was really tough on Paul                                      2.What factor leads to Paul's being refused except his height                                      3.How did Paul get the chance to play for the team                                      4.What is an underdog according to the text                                      |阅|读|技|能|提|升| 理清双线,把握文脉 本篇课文是由两部分组成的记叙文。此类文章一般有两条线索,一条是情节线(明线),记叙故事的发展情节,如本文讲述因身材矮小而只能充当替补队员的Paul,通过不断努力,在关键时刻帮助自己的球队转败为胜的经过;一条是情感线(暗线),描述人物情感的变化,如本文的暗线是通过讲述Paul的经历,告诉人们看似没有优势的人,也可以通过努力取得成功,引导我们树立积极的价值观。对于此类文章,命题的顺序一般会按照文章的脉络和故事发展的顺序层层推进,因此我们必须弄明白整件事情的发展脉络,然后按照行文顺序答题。 (一)赏用词之妙  1.Everyone knew Paul had real skills, and was someone who worked really hard and had a strong desire to play for the team. 赏析:句中使用的“have a strong desire”属于高级表达,形象又恰到好处,更能表达出Paul想要上场比赛的迫切愿望。 2.Suddenly, a player and I crashed into each other.Pain raced through my bod ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~