ID: 23775540

Unit 1 Understanding cultures Two great teachers 练习题(含解析)2025-2026学年英语冀教版(2024)七年级上册

日期:2025-11-16 科目:英语 类型:初中试卷 查看:99次 大小:24494B 来源:二一课件通
预览图 1/1
Unit,七年级,2024,教版,英语,学年
  • cover
Understanding cultures Two great teachers Ⅰ.阅读理解【主题:人与社会 介绍孔子】 Confucius was born(出生) in 551 BCE,and he was a great thinker.He taught about 3,000 students and many of them became great thinkers,too. Every September,people celebrate Confucius’ birthday.They read his teachings and bow to his picture. Why do people still love him after so many years It’s because his ideas(思想) help us in our daily lives.His most(最) important ideas are to be kind to others,be honest and have good manners(礼貌). Confucius said that young people should take care of the old.Brothers and sisters should love each other.Everyone should be strict with themselves,but be kind to others.These ideas are not only popular in China,but have also been welcomed in many other places around the world.People believe that the wisdom of Confucius will make the world better. 1.What is Confucius A.A musician. B.A reporter. C.An engineer. D.A thinker. 2.What can we learn from Confucius A.We should be strict with others. B.We should be kind to ourselves. C.Brothers and sisters should love each other. D.The old people should take care of the young. 3.What does the underlined word “wisdom” in the passage mean A.Wish. B.Knowledge. C.Kindness. D.Thankfulness. 4.In which part of the newspaper can we read the text A.Sports. B.Education. C.Science. D.Nature. Ⅱ.阅读表达【主题:人与自我 伟大的老师】 Do you know Zhang Guimei She is really a great teacher.She is the headmaster(校长) of Huaping High School for Girls in Lijiang,Yunnan.This is a school only for girls. Many girls can’t go to school because their families have no money.Zhang wants to help these girls,so she set up Huaping High School for Girls.Girl students can study there for free(免费).And about 1,800 girls can go to college(大学) because of her.After finishing college,some of them come to Huaping High School for Girls to teach,because they want to help others,too. Zhang is not in good health,but she doesn’t say “No” to herself.She works hard every day.She is our role model. 1.Who is Zhang Guimei 2.Why can’t many girls go to school 3.How many girls can go to college because of Zhang Guimei 4.What do some of Zhang Guimei’s students do to help others after finishing college 5.Do you like your English teacher Why or why not Ⅲ.补全对话 A:Hello,Alice.Nice to meet you. B:Hi,Jake! 1.          A:Do you like your new school B:Yes,I do.My school is very big and nice.Our teachers are friendly to us. A:2.          B:Mr Miller.His English is very good.I like his classes. A:Really 3.          B:Yes,he is.I like him best. A:4.          B:I have English classes from Monday to Friday.Oh,it’s time to go to school.I have to go.Bye. A:5.          【详解答案】 Ⅰ.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了著名的思想家孔子和他的思想对人们的影响。 1.D 解析:细节理解题。根据第一段中的“Confucius was born(出生) in 551 BCE, and he was a great thinker.”可知,孔子是一位伟大的思想家。故 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~