ID: 23835098

Unit 2 Morals and Virtues Period One Listening and Speaking 课件(共60张)+学案(含答案)+练习(含答案)

日期:2025-10-13 科目:英语 类型:高中课件 查看:81次 大小:8908603B 来源:二一课件通
预览图 0
答案,and,Unit,学案,60张,课件
    Unit 2 MORALS AND VIRTUES Period One Listening and Speaking 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.①morals ②morally ③the importance of moral values ④the moral of the story 2.①in ②where ③are now (caught/stuck) in a dilemma about/as to ④being caught/stuck/trapped in such a dilemma 3.①晕倒 ②微小的 ③微弱的,不清楚的 ④a faint smile ⑤fainted with happiness/joy 句型透视 ①where ②that/which ③where ④get himself into a dangerous situation in which/where ⑤in which/where I can show myselfUnit 2 MORALS AND VIRTUES Period One Listening and Speaking Ⅰ.1.dilemma 2.moral 3.virtue 4.fainted 5.nameless 6.definition Ⅱ.1.morally 2.eagerness 3.chosen 4.virtues 5.confused 6.visit 7.dangerous 8.crossing Ⅲ.1.are eager to 2.disagree with 3.got in trouble 4.in a dilemma 5.pay attention to Ⅳ.A 【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的父亲因为心脏病住院,但同时在住院期间承担了志愿者的活动,用爱成就了自己和一个小女孩的故事。文章告诉我们,爱的力量有时候比医生的力量更加强大。 1.B 细节理解题。根据第二段“He wanted to do something to keep himself busy, so he decided to volunteer at the local children’s hospital.”可知,作者的父亲在当地一家医院工作是为了让自己保持忙碌和使自己快乐。故选B项。 2.C 细节理解题。根据第三段“All the while he would tell her, ‘See, you can do anything you set your mind to.’ At the end of the day, she began to paint using her mouth…”可知,作者的父亲是通过向小女孩展示了她仍然可以做很多事情来帮助这个瘫痪的小女孩的。故选C项。 3.C 细节理解题。根据第三段“…in came the little girl who had been paralyzed and only this time she was walking.”可知,瘫痪的女孩逐渐恢复健康并能够行走。故选C项。 4.D 主旨大意题。通读全文尤其是最后一段“…love is more powerful than doctors…”可知,这篇文章主要传达了爱可以带来异乎寻常的结果。故选D项。 B 【文章大意】 这是一篇记叙文。文章介绍了为所有人创造绿色天堂的创造者———Ivan Markov从事园艺事业的励志故事。 5.D 推理判断题。根据文章第二段“During the treatment and recovery, he read about a local award for best garden, and though he only had a front garden outside his flat, he thought the competition would be something to work towards. He worked on his patch for most of the year, planting seeds and plants, such as flowers, berries and herbs. Surprisingly, he won the best front garden prize.”可推知,他是一个园艺能手。故选D。 6.C 推理判断题。根据文章第三段“‘I had so much beauty in my garden,’ he says. ‘I wanted to share what I had.’ He started offering guide to others. News of Markov’s green-fingered selflessness began to spread. ‘I go to someone’s property and give them advice on how to plant a garden,’ he says. He delivers cuttings and seeds and helps people repot plants, but everything he does is free. To date, Markov has helped six neighbourhoods embrace sustainable gardening.”可知,他主动和别人分享自己拥有的东西,说明他是热心的,他免费帮助别人说明他是慷慨的。故选C。 7.D 推理判断题。根据文章第四段“He wants to show people you don’t have to live in the country to create beauty. ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~