ID: 23842254

Unit 4 Journey Across a Vast Land Period One Reading and Thinking—Comprehension 课件(共49张)+学案(含答案)+练习

日期:2025-11-04 科目:英语 类型:高中课件 查看:95次 大小:7433609B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,Comprehension,答案,学案,49张,课件
    Unit 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND Period One Reading and Thinking—Comprehension 【课前自主探究】 Task 1: Text Structure Analysing 1.Halifax 2.The activities 3.The exciting journey 4.Toronto 5.in an urban area Task 2: Fast Reading a rail journey across Canada Task 3: Careful Reading 1—4 CCDC Task 4: Micro-writing 1.exciting 2.visited 3.their 4.beauty 5.Looking 6.the 7.for 8.stops 9.which 10.eventuallyUnit 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND Period One Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1.古物;古董 2.令人惊叹的,很好的 3.突出,强调 4.预料,期望 5.边界 6.轰隆隆地快速移动 Ⅱ.1.awesome 2.anticipated 3.scenery 4.literally 5.massive 6.pleasant 7.curtains 8.thunder Ⅲ.1.take our breath away 2.a bunch of 3.are bound to 4.arise from 5.a massive amount of 6.The thought of 7.the highlight of 8.a couple of Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章介绍的是韩松洞作为世界上最大的天然洞穴,一直以来都是探险家的钟爱之地,360度全景虚拟现实技术的使用让人们能够“亲身体验”这个天然洞穴。 1.B 细节理解题。根据第一段中的“In 2008, when National Geographic Explorer and photojournalist Martin Edstrom learned about the discovery of Hang Son Doong in Vietnam, he realized the cave’s vast ‘room’—as large as a city block—would be a perfect showcase for the 360-degree virtual reality(VR) technologies he was using.”可知,Edstrom把韩松洞看成是测试自己正在使用的360度全景虚拟现实技术的理想场地。故选B。 2.B 推理判断题。根据第二段的“There, they used robotic camera heads, a single DSLR and several smaller camera rigs to build immersive(沉浸的), 360-degree environments that viewers could ‘inhabit’ via VR headsets. This technology was beginning to go mainstreamed, with Facebook launching their 360-video service in 2015.”可知,Facebook的360度视频服务与Edstrom团队研发的360度全景虚拟现实技术类似,随着Facebook在2015年推出360度视频服务,这项技术开始成为主流。故选B。 3.D 词义猜测题。根据画线词后面的内容“ The discovery of Hang Son Doong prompted great interest from investors looking to capitalize on the site’s heritage value, including one company that proposed running a cable car through a section of the cave.”可知,韩松洞的发现激发了投资者们的兴趣并且他们采取投资行为。由此推断鼓舞人心的自然奇观也有助于催化积极的行动。因此画线词与bring about(催化,促进)为同义词。故选D。 4.A 推理判断题。根据最后一段的“By drawing international attention to the cave, Edstrom’s 360-degree interactive videos may have played a part in ensuring its preservation: for now, just one tour operator is licensed by the Vietnam government to conduct expeditions to Hang Son Doong, and these are limited to four days. For Edstrom, this is exactly the kind of outcome he’s looking for.”可知,360度全景虚拟现实技术使韩松洞这一自然景观得到了很好的开发和利用,并保证了后续对其的保护,这正符合Edstrom 的初衷。因此Edstrom对此是满意的。故选A。 Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍为什么旅行对个人成长至关重要。 1.D 根据下文“It’s also an essential tool for personal growth.”可知,这里用also说明 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~