Period Five Writing 【单元主题表达】 【高级词汇】 1.overweight 2.upset/frustrated 3.out of breath 4.have a bad effect on/upon 5.determine/be determined to do sth 6.have a balanced diet 7.keep a good mood 8.lose weight 9.get rid of 【高级句式】 1.so that I was overweight 2.while running;which had a bad effect on my study and life 3.eating more fruit and vegetables instead of junk food 4.only when you realise the importance of a healthy lifestyle can you make changes and live happily 【活学活用】 One possible version: Dear Editor, Last Sunday our school organized an activity aiming to raise the students’ awareness of the significance of labour and the joy of harvest. We went to the Red Star Farm to experience life on the farm. The activity lasted one day. On the farm, we were divided into several groups and assigned different tasks. The tasks involved planting trees, weeding, and watering vegetables. At noon, we enjoyed lunch with the farmers, with the vegetables planted by them. Before the sunset, we returned to school, tired but happy. The activity proved an incredibly great success as we not only have realized the value of labour but also learned to respect all labourers. Yours, Li Hua Period Five Writing Ⅰ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要讲述了我们是如何失去与食物的感官联系的。 1.A 细节理解题。根据第一段中“It is also one of the most efficient and sensitive tools in existence for determining the ripeness of fruit.”和第二段中“However, most of us don’t use them that way anymore.”可知,拇指可以用来确定水果成熟度,但是现在我们大多数人不再那样使用它们了,所以我们不常用拇指捏无花果来判断成熟度。故选A项。 2.C 推理判断题。根据第三段首句“But today, we have yielded many of the functions of our own senses to the modern food industry—which suits that industry just fine.”可知,今天我们已经将感官的许多功能让渡给了现代食品工业,下文“A survey of 7,000 young people in 2011 found that most of them would be hypothetically (假设地) prepared to give up their sense of smell if it meant that they could keep their laptop or phone.”提及一项调查证明上述观点,强调现在人们对感官的忽视。故选C项。 3.A 段落大意题。根据第四段内容,尤其是首句“In reality, it is not easy to live without a sense of smell.”可知,本段主要讲述丧失嗅觉带来的日常麻烦。故选A项。 4.A 细节理解题。根据最后一段“No human activity is more multi-sensory than eating, but to eat in the modern world is often to eat in a state of profound sensory disengagement. We order groceries on a computer, or takeaways on a phone, and they arrive wrapped in plastic, so that we can neither smell them nor see them before we take the first mouthful.”可知,现代快节奏的生活方式使人们失去了与食物的感官联系。故选A项。 Ⅱ.【文章大意】 本文为一篇说明文,介绍了四种预防心脏疾病、促进心脏健康的方法。 1.D 前文“Up to 80% of premature heart disease can be prevented by making specific lifestyle choices. Some strategies, such as exercising and managing weight, are well known.”表明人们已经知道一些预防心脏病的策 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~