Unit 2 HEALTHY LIFESTYLE Period One Reading and Thinking—Comprehension 【课前自主探究】 Task 1 Text Structure Analysing 1.dominating a teenager’s life 2.repeated over and over again 3.reward 4.to facilitate positive changes 5.to change bad habits Task 2 Fast Reading how to change bad habits and form a healthy lifestyle Task 3 Careful Reading 1—4 CBDA Task 4 Micro-writing 1.unchecked 2.it 3.dominating 4.However 5.what 6.response 7.combined 8.to change 9.successful 10.onUnit 2 HEALTHY LIFESTYLE Period One Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1.滥用 2.身体的 3.支配;控制 4.回报 5.纪律 Ⅱ.1.abuse 2.facilitate 3.physical 4.repeatedly 5.deleted 6.pessimistic 7.negative 8.examine Ⅲ.1.lead to 2.take action/steps/measures 3.became involved in 4.over and over (again) 5.combined with 6.in response to 7.is composed of 8.made up her mind Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章主要介绍了法国厨师科伦汀·德尔克鲁瓦对中国煎饼的热爱以及他在社交媒体上分享融合中法两国美食元素的菜肴。他通过观众的反馈学习如何制作地道的中国菜肴,并希望成为传播中国美食文化的桥梁。 1.C 细节理解题。根据第一段内容和第二段中“…Delcroix decided to share his favourite Chinese and French dishes on social media. And many of his videos show him preparing dishes that marry elements of both cuisines.”可知,德尔克鲁瓦视频的特点是它结合了中国和法国两个国家的菜系。故选C项。 2.B 代词指代题。根据画线词所在句“It is through the viewers that I get to learn how to create truly local dishes. The suggestions are faster and more direct than those from the market…”可推知,those指代的就是上文中的suggestions。故选B项。 3.D 细节理解题。根据最后一段中“‘I always feel that there might be cultural barriers when Chinese chefs introduce their local cuisines to foreigners. It might be much easier for a foreigner to explain,’ he adds. ‘I want to be that bridge.’”可知,德尔克鲁瓦想成为桥梁是因为他想要提升外国人对中国菜的了解。故选D项。 4.A 推理判断题。根据第二段中“…Delcroix decided to share his favourite Chinese and French dishes on social media. And many of his videos show him preparing dishes that marry elements of both cuisines.”可知,德尔克鲁瓦创新地将中法两国美食元素结合,并做成菜肴在社交媒体上分享,说明他是一个富有创造力的人;根据第四段中“Despite having learned so much about Chinese cuisine over the years, Delcroix is still hungry for more knowledge.”和第五段中“Looking ahead, he wants to do more to spread Chinese cuisine to people overseas.”可推知,在学习中国菜和传播中国美食上,德尔克鲁瓦意志坚定。故选A项。 Ⅴ.【文章大意】 这是一篇说明文,主要说的是对于投身于运动的人,最好的运动时间是因人而异的,它由三个因素而定。 1.E 根据空前“However, the best time for exercise is different for each person.”和第二段的首句“Determine when you have the most energy.”可知,此空应填写正确的锻炼时间应该受到什么制约。E项“Consider your lifestyle and exercise goals to find the right time.”(考虑你的生活方式和锻炼目标,找到合适的时间。)承上启下,符合语境。故选E。 2.F 根据空前的内容“Onc ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~