ID: 23842782

Unit 2 Healthy Lifestyle Period Two Reading and Thinking—Language points课件(共79张PPT+ 学案+ 练习)

日期:2025-10-23 科目:英语 类型:高中课件 查看:90次 大小:8901669B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,points,练习,学案,PPT+,79张
    Period Two Reading and Thinking—Language points 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.①dominant ②domination ③Dominated ④dominate the conversation ⑤Dominated by/Under the domination of 2.①to ②response ③respond to/make a response to me ④in response to her excitement 3.①for ②was rewarded ③rewarding ④in reward for our teachers’ and parents’ patient guidance ⑤was rewarded with;In reward for;As a reward for 4.①Relying ②reliable ③to carry/carrying ④a person whom others can rely on ⑤I can rely on/upon him to offer me some practical suggestions;I can rely on/upon it that he can offer me some practical suggestions 5.①facilitating ②To facilitate ③facilities ④which will facilitate your understanding of our school 6.①to go ②about ③decide on a date at your convenience ④if/whether she had made the right decision 句型透视 1.①invited ②begun ③waiting ④if (it is) left unchecked ⑤When comparing different cultures ⑥When completed 2.①which ②as ③As ④As Kafka once said ⑤As is known to all/As we all know;It is known to all thatPeriod Two Reading and Thinking—Language points Ⅰ.1.abusing 2.independent 3.domination 4.repeatedly 5.based 6.rewarding 7.reliable 8.composer 9.physically 10.examination Ⅱ.1.In response to 2.relied on 3.straight away 4.Aside from 5.decide on 6.As a reward for 7.be pessimistic about 8.to prevent;from Ⅲ.1.whether he or she is involved in tobacco or alcohol abuse 2.with the food on the table left untouched 3.As the Chinese saying goes 4.when first built Ⅳ.【文章大意】 本文是说明文。这篇文章介绍了一项长期的研究发现健康的生活方式对老年人记忆力减退和患痴呆风险的影响。 1.C 细节理解题。根据第一段“A study following nearly 30,000 older adults for more than 10 years has found six key healthy lifestyle factors can significantly reduce memory loss and those adults engaging in between four and six of the healthy lifestyle behaviours could dramatically reduce their risks of developing dementia (痴呆), even when carrying genes that increase their risks of Alzheimer’s disease.”可知,分类的依据是参与者的健康生活方式。故选C项。 2.B 推理判断题。根据第三段“The study found that people with four to six healthy habits had a much slower loss of memory than those with fewer healthy habits. People with these good habits were also much less likely to get dementia than those with one or no healthy habits. Those who had two or three good habits were 30% less likely to get dementia.”可知,更健康的生活方式对健康更有益。故选B项。 3.C 细节理解题。根据第四段“The study didn’t figure out which of the six healthy habits is the best for stopping dementia or which combination is the best. However, the information did show that eating healthily seemed to help prevent memory loss the most, with brain exercise and regular physical exercise also very helpful.”可知,在减少记忆丧失方面起着第二重要作用的是大脑锻炼和定期体育锻炼,也就是积极的认知活动。故选C项。 4.A 主旨大意题。根据第一段“A study following near ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~