ID: 23842787

Unit 3 Environmental Protection Period One Reading and Thinking—Comprehension 课件(共55张)+学案(含答案)+练习(含

日期:2025-11-08 科目:英语 类型:高中课件 查看:25次 大小:8844403B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,课件,答案,学案,55张,Comprehension
    Unit 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION Period One  Reading and Thinking—Comprehension 【课前自主探究】 Task 1 Text Structure Analysing 1.polar bear 2.have starved 3.ecology 4.Causes 5.two 6.man-made 7.rising 8.disasters 9.policies 10.individuals Task 2 Fast Reading Earth is becoming warmer and whether it matters Task 3 Careful Reading 1—4 BABD Task 4 Micro-writing 1.was said 2.it 3.alarming 4.a 5.mentioned 6.which 7.increasing 8.warning 9.policies 10.to restrictUnit 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION Period One  Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1.透露,发布 2.保持,维持 3.混乱 4.提交 5.经历,经受 6.趋势;倾向 Ⅱ.1.released 2.comprehensive 3.worldwide 4.restriction 5.tropical 6.sustain 7.implement 8.moderate Ⅲ.1.were shocked by/at 2.resulted in/led to/brought about 3.seize every opportunity 4.The increase in temperature 5.(should) take effective actions/measures/steps 6.aiming to 7.Known as 8.be responsible for Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了底特律市由过度开发造成环境破坏到再野化的转变过程。 1.B 推理判断题。根据第一段“The American city of Detroit is an example of how human actions can increase rewilding…”以及第二段和第三段的内容可知,底特律市由过度开发转变为再野化,这表明人类的努力可以在再野化过程中发挥作用。故选B。 2.C 细节理解题。根据第二段“Thousands of houses and other buildings were left empty over the years.”可知,21世纪初,在底特律许多建筑物都荒废了。故选C。 3.D 推理判断题。根据第四段“‘It used to be that you had to go to some remote location to get exposure to nature,’ said John Hartig, a professor of University of Windsor. ‘Now that’s not the case. Like it or not, rewilding will occur.’”可知,现在底特律已经成了人们亲近大自然的地方。故选D。 4.A 词义猜测题。根据画线词下文“…the presence of more and more wildlife. After all, many city people have lost their tolerance to live with wildlife.”可知,之前的底特律市的环境遭到破坏,人们看不到野生动物,而现在越来越多的野生动物出现了;“The question is how we can prepare communities and environments to embrace the presence of more and more wildlife.”指出现在面临的问题是如何让社区和环境做好准备,来接受越来越多的野生动物的存在。画线单词embrace意为“接受”。故选A项。 Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文,介绍了如何在购物时做出更可持续和更环保的选择,从而减少对环境的影响。 1.F 根据前文“If you have to name one thing that contributes most to your ecological footprints, you may say the energy you use at home, or your car’s emissions.”以及后文“Knowing this can make your grocery shops more planet-friendly. Here is what you can do to help shop sustainably.”可知,F项“But it’s what we eat that accounts for up to 60% of our personal demand.”(但我们吃的东西占了我们个人需求的60%。)符合文意,和前文构成转折关系,且引出下文。故选F项。 2.A 设空处位于段首,为本段中心句。根据后文“Using those is a great first step. If you get some, do remember to fill them with your purchases. When you adapt yourself to reusing them, then you’ll cut your consumption of single-use plastic bags ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~