ID: 23842903

Unit 2 Iconic Attractions Period Five Writing课件(共51张PPT+ 学案 +练习)高中英语人教版(2019)选择性必修 第四册

日期:2025-11-24 科目:英语 类型:高中课件 查看:69次 大小:8725398B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,第四,必修,选择性,2019,人教
    Period Five Writing 【单元主题表达】 【词句模板】 2.常用词汇 (1)be native to (2)destruction  (3)habitat (4)decline (5)protective measure 【活学活用】 One possible version: Dear Sir or Madam, I am Li Hua, a student from Guangdong, China. According to recent research, I find that South China tigers are disappearing at an alarming speed. What worries me is that they will die out for there are less than 50 ones found in nature at present. That’s why I am writing to ask you to pay attention to this situation and offer help to save them. The decrease in the number of South China tigers is not only due to hunters’ killing, but also their habitats, which were destroyed and occupied by human beings. Therefore, I hope WWF can help us save the habitat of South China tigers and introduce relevant laws and regulations prohibiting killing them, etc. Thank you for reading my letter. I hope you will support us in our fight to save South China tigers. Looking forward to your early reply. Yours sincerely, Li Hua Period Five Writing Ⅰ.【文章大意】 本文是一篇新闻报道。文章报道了一只名为Bruce的啄羊鹦鹉,它失去了上喙,无法自行觅食和清理羽毛。然而,Bruce展现出惊人的智慧,学会了使用鹅卵石来整理自己的羽毛。 1.B 细节理解题。根据第一段中“Bruce, a kea (啄羊鹦鹉), misses his upper beak (鸟喙)…”和第二段中“Bruce has been missing the upper part of his beak since at least 2012 when he was rescued and sent to live at the Willowbank Wildlife Reserve in Christchurch.”可知,Bruce没有上喙,身体有缺陷。故选B项。 2.C 细节理解题。根据第四段中“‘We were like, “Well, that’s weird,”’ says Bastos.”可知,Bastos和其他研究人员最初认为Bruce的行为很奇怪。故选C项。 3.B 段落大意题。根据第五段“First, Bruce selects the proper tool, rolling pebbles (鹅卵石) around in his mouth with his tongue and spitting out candidates until he finds one he likes, usually something pointy. Next, he holds the pebble between his tongue and lower beak. Then, he picks through his feathers.”可知,本段主要描述了Bruce如何使用工具来整理自己的羽毛。故选B项。 4.C 推理判断题。根据最后一段中Bastos的话“It seems like he just innovated this tool use for himself. It demonstrates really flexible intelligence because it means he’s been able to create his own solution to a problem unique to him…”可推知,Bastos认为Bruce是一个聪明的问题解决者。故选C项。 Ⅱ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了为了帮助野生动物,你可以做到的四件事。 1.G 此句是段首句。结合小标题“Think twice before landscaping.”与本段最后一句“If you must landscape your yard, do so in a way that won’t drive away native wildlife.”可知,本段是建议大家在改造住所时,要考虑到对周围野生动物的影响,由下文“But unless you’re confronting a genuine safety issue, remember that what’s unpleasant to you is sweet home to squirrels, birds, worms and other animals that you might not even know are there.”可知,上下文是转折关系。G选项“如果你刚买了房子或者一块地,你可能会忍不住去砍倒那些难看的树木。”符合行文逻辑,其中的chop down unsightly trees就是landscape的具 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~