Period Five Writing 【单元主题表达】 【活学活用】 One possible version: Our oceans, our responsibility June 8th was officially named by the UN in 2008 as World Oceans Day. It was set up to raise our awareness of protecting the ocean. As we all know, the ocean plays an important role in our life. Not only does the ocean offer us sufficient food, but also it maintains the balance of nature. So, it is vital for us to protect the ocean. First, what we can do is regulate our daily actions. For example, garbage can’t be thrown into the ocean. Besides, we can hand out leaflets to advocate people protecting the ocean. The more people are involved, the better the ocean environment is. It is high time that we protected the ocean. To protect the ocean is to protect ourselves.Period Five Writing Ⅰ.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要介绍了绘制地球的地图不是一件容易的事情,虽然我们有了卫星数据,但是仍然有很多的海洋未被涉及和了解,所以还需要我们继续去探索。 1.C 推理判断题。根据第二段“Satellite data, in other words, only give a rough idea of what lies beneath the sea.”可知,卫星数据提供了海洋的大致情况。故选C项。 2.A 细节理解题。根据第四段“One of our standout missions included surveys over natural gas seeps (渗漏) in the Gulf of Mexico, where Nautilus mapped the wreck (残骸) of the U-166, the only German U-boat known to be sunk during World War Ⅱ.”可知,Nautilus去过墨西哥湾。故选A项。 3.B 词义猜测题。根据第五段“All in all, Nautilus has helped us map nearly 40,000 square miles of seafloor—a vast area the size of Kentucky, but a drop in the bucket compared with what’s left to do. Next year’s expeditions include trips south of the equator for the first time, where the ocean covers more than 80 percent of the area and where few other explorers have ever been.”可知,Nautilus已经帮忙绘制了近40 000平方英里的海底地图,但还有极多的地区几乎没有探险家去过,没有绘制过地图,故推测画线短语暗指“许多地区仍未绘制地图”。故选B项。 4.C 推理判断题。根据第四段“In one way or another I’ve been exploring and mapping the ocean since 1967. In 2013 I mounted the latest multi-beam sonar (多波束声呐) on Nautilus, a large ship operated by the Ocean Exploration Trust, the nonprofit education and research organization I founded.”可知,作者一直在探索和绘制海洋地图,由此可知,作者是一个探险家。故选C项。 Ⅱ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了鲨鱼的有关信息,如鲨鱼的饮食、繁衍以及鲨鱼的重要性和所处的现状。文章呼吁人们要注意保护鲨鱼,因为很多鲨鱼处于灭绝的危险之中。 1.G 前一句“These powerful senses help sharks find their food.”讲述鲨鱼强大的感官可以帮助它们找到食物,空处应该介绍鲨鱼的食物具体是什么。G项“Sharks eat fish, other sharks, and plants that live in the ocean.”(鲨鱼以鱼、其他鲨鱼和生长在海洋中的植物为食。)符合题意。故选G。 2.A 前一句“About forty percent of all sharks lay eggs.”及后一句“Some sharks carry their young inside their bodies as humans do.”讲述鲨鱼的繁衍方式。有的是产卵,有的是直接分娩出小鲨鱼。A项“The others give birth to their young.”(其他的则产下幼崽。)符 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~