Unit 4 SHARING Period One Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1.合唱团 2.平板电脑 3.吃剩的食物 4.插头 5.荣幸 Ⅱ.1.secondary 2.cotton 3.rigid 4.disabled 5.handshake 6.ripe 7.platforms 8.privilege Ⅲ. 1.came across 2.upside down 3.To be honest/Frankly speaking 4.make a difference 5.adapt to 6.was dying to/was eager to/desired to 7.have no concept of 8.were greeted with Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者加入联合国志愿者 (UNV) 计划后收获了很多东西。 1.B 细节理解题。根据第一段中“My remembrance of my sister’s illness made me decide right away that this was right for me.”可知,作者对姐姐患病的记忆促使作者立即参与该计划,故选B项。 2.D 细节理解题。根据第二段中“She later asked me to consider a career in medicine to help other young girls.”可知,作者的姐姐劝她从医是因为姐姐想让作者帮助其他像她一样患病的年轻女孩。故选D项。 3.B 细节理解题。根据第三段中“I was recruited for the first volunteer assignment in Haiti. As a mother of seven-year-old twins, it was not easy for me to travel and leave them behind.”可知,作者在海地做志愿者时遇到的困难是她无法照顾孩子。故选B项。 4.B 推理判断题。根据最后一段中“At first, my children didn’t want to study medicine. While in Cameroon, they saw me work long hours and weekends and come home tired. They found it challenging to accept the career that demanded a lot of their mother’s time. However, my children began to view medicine differently after I joined the UNV. They began to understand how important doctors are to crisis-affected communities and now see themselves in the lives we save.”可推知,作者的孩子们深受母亲的影响,开始对医学有了不同的看法,并明白了医生对受危机影响的社区有多么重要,故选B项。 Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章简要介绍了向别人分享感受的几个理由。 1.E 空前的句子“What do a picturesque sunrise, a nice cup of coffee, and holiday celebrations have in common ”提出了一个问题,所以空处的句子应该回答上文的问题。E项(这些都是美好的经历,你可以与所爱的人分享。)正是对上文问题的回答,和上一句是顺承关系。故选E。 2.C 根据下文“However, it is that sincere revelation(透露) that enables you to bond with your loved ones.”可知,下文在话题转折后讲的是表达情感的好处,所以上文讲的应是表达情感的不利之处。C项(告诉别人你内心深处的感受可能会让人害怕。)表达的含义与之一致。故选C。 3.B 根据下文“In a study, after participants expressed their emotions, brain images showed a decrease in the brain activity in the amygdala, the part of the brain associated with feelings, indicating a calming effect on the brain.”可知,此处上下文说的是分享情绪可以改善大脑的功能。B项(分享你的情绪可以改善大脑功能。)表达的含义与之一致。故选B。 4.G 根据上文“…holding everything inside and not expressing your emotions can be harmful.”可知,此处上下文说的是不表达情绪对身体的危害。G项(这可能会导致压力增加,并增加患相关疾病的风险。)表达的含义与之一致。故选G。 5.F 根据上文“Moreover, talking about your feelings allows your loved ones to help you. They are naturally concerned about your well-being.”可知,此处上下文说的 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~