Period Three Developing ideas 【课前自主探究】 Task 1: Fast Reading 1.make others feel better 2.protect others from 3.the disappointment and anger of others 4.want some frank comments 5.listen to you and understand your feelings 6.have results we cannot know in advance Task 2: Careful Reading 1—5 CBCCD Task 3: Micro-writing 1.honestly 2.are comforted 3.which 4.for 5.better 6.encouragement 7.a 8.unexpected 9.disadvantages 10.to lie 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(2)To what extent/degree (3)To a certain/some/an extent/a degree (4)To a great/large extent/degree 2.(3)frank about (4)To be frank/Frankly/Honestly speaking 3.(1)hold back her tears of joy (2)moved to tears (3)tears of gratitude welling up in her eyes (4)tore up (5)burst/broke into tears 句型透视 1.(3)that the river was very deep (4)that hard work leads to success (5)whether their football team will win the match 2.(3)so that I can make contributions to our country one day (4)so that no one believed him any more 3.(2)Every time he speaks in public (3)The first time I met her (4)Next time you feel down (5)any time you need helpPeriod Three Developing ideas Ⅰ.1.justify 2.apart 3.moreover 4.tears 5.duty Ⅱ.1.embarrassed 2.independent 3.Frankly 4.adjustment 5.annoyed 6.complexity 7.criticism/being criticised 8.accidental 9.to forgive 10.ensuring Ⅲ.1.look down on/upon 2.prevent;from 3.To some extent 4.by accident/chance 5.be separated from 6.adjusting to 7.took the lead 8.in advance Ⅳ.1.the fact that 2.Every time I get into trouble 3.Standing in the distance 4.so that I can communicate better with native speakers Ⅴ.A 【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者初入大学,母亲为她准备了药品包。曾经作者质疑的药品包最终帮助作者在与人交流中跨出第一步,交到了更多的朋友。 1.C 细节理解题。根据文章第三段“But one gift struck me as strange. I frowned when I opened it. Medicine A small packet of pills and creams lay within the wrappings. Who would give that as a gift ”可知,作者看到药品包时感到困惑。故选C。 2.A 推理判断题。根据文章第三段“‘You’ll need that once you’re at school,’ Mum pointed out. ‘You won’t have to chase down the campus nurse for every cough.’”可知,作者母亲知道她一个人在外求学,担心作者生病,为作者提前准备了药品包,这体现了母亲的体贴和考虑周到。故选A。 3.C 细节理解题。根据文章最后一段“The little gift I had questioned led me towards new friendships. As it broke fevers, it also broke the ice, allowing me to meet and befriend many on the wing.”可知,药品包不仅帮助了那些需要医疗帮助的女孩,还成了作者结交新朋友的催化剂。因此,药品包帮助作者和他人建立了联系。故选C。 4.B 推理判断题。文章讲述了作者初入大学,母亲为她准备了药品包。曾经作者质疑的药品包最终帮助作者在与人交流中跨出第一步,交到了更多的朋友。由此可推知,作者写这篇文章的目的是分享她母亲为她准备的药品包帮助她与室友以及其他女孩建立联系这一出乎意料的经历。故选B。 B 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了研究发现,情商高,即能够有效管理自己情绪的学生,在学业上表现得更好。 5.B ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~