ID: 23851765

Unit 6 Disaster and hope Three Developing ideas 课件(共63张)+学案(含答案)+练习(含答案)

日期:2025-10-15 科目:英语 类型:高中课件 查看:92次 大小:9127947B 来源:二一课件通
预览图 0
答案,学案,63张,Unit,课件,ideas
    Period Three Developing ideas 【课前自主探究】 Task 1: Fast Reading 1.flew off  2.turned into a river  3.enough drinking water 4.it smelled so bad  5.lived in the open air  6.together and safe  7.were rescued  8.came home just in time 9.rebuild our homes and our lives Task 2: Careful Reading 1—4 CCBB Task 3: Micro-writing 1.was sitting  2.so  3.Without  4.that/which 5.watching  6.to see  7.had lost/lost  8.months 9.Thankfully  10.are surrounded 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(3)freezing (4)frozen (5)was frozen with shock/froze with shock 2.(2)is sheltered (3)himself (4)under the shelter of (5)we could find a shelter from the rain (6)is always sheltering her child from any harm 句型透视 1.(4)were watching (5)had walked (6)to leave (7)was standing by the car when (8)about to take/on the point of taking a photo when 2.(3)However/No matter how difficult the task is (4)Whatever/No matter what happens (5)Wherever/No matter where you go (6)whatever we desire to learn 3.(3)It was several minutes before (4)It wasn’t long beforePeriod Three Developing ideas Ⅰ.1.emergency 2.forecasts 3.midnight 4.nowhere 5.otherwise 6.shelter 7.rescue Ⅱ.1.reliable 2.exceptionally 3.is claimed 4.precisely 5.were threatened 6.grabbed Ⅲ.1.up and down 2.turn into 3.in time 4.All of a sudden 5.look out for 6.has yet to 7.in the open air 8.stay away from Ⅳ.1.Whenever/No matter when an earthquake strikes 2.was doing my homework when 3.so anxious that 4.The moment I saw the vase Ⅴ.A 【文章大意】 本文是一篇记叙文,主要讲述一个名叫艾丽斯的女孩的家乡遭遇地震,她和其他幸存的人帮助灾后重建。这次经历也改变了她———她决定力所能及地去帮助他人并永远记得团体的力量。 1.B 细节理解题。根据第三段“Alice knew she had to get to higher ground. She headed for the nearest hill, joining a group of other people.”可知,艾丽斯在地震发生后不久跑到了附近的一个山上。故选B。 2.D 推理判断题。根据第二段“Alice, a young girl who was in her house when the earthquake struck, knew she had to act fast. She got her emergency kit, which included food, water, and a first-aid kit, and ran out of the house.”以及第三段“Alice knew she had to get to higher ground. She headed for the nearest hill, joining a group of other people.”可知,艾丽斯很可能曾经学过如何在地震中逃生。故选D。 3.A 推理判断题。根据第二段“Alice, a young girl who was in her house when the earthquake struck, knew she had to act fast. She got her emergency kit, which included food, water, and a first-aid kit, and ran out of the house.”可知,她是一个遇事冷静的人;根据第五段“Alice knew she had to help. She joined hands with other survivors and they began the rescue effort.”可知,她是一个乐于助人的人。所以艾丽斯是一个遇事冷静且乐于助人的人。故选A。 4.D 细节理解题。根据最后一段“She realized that life was uncertain, but that people could come together in times of difficulty. She determined to help others whenever she could and above all never to forget the power of community.”可知,她从这次经历中明白:团体(团 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~