ID: 23851992

Unit 6 Nature in words Period Four Writing课件(共53张PPT+ 学案+ 练习)高中英语外研版(2019)选择性必修 第三册

日期:2025-10-13 科目:英语 类型:高中课件 查看:85次 大小:8746149B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,学案,第三,必修,选择性,2019
    Period Four  Writing 【单元主题表达】 【主题单词】 1.charm 2.casually 3.litter/trash 4.appropriately/properly 【主题短语】 2.go sightseeing 3.cause/do harm to 4.live in harmony with 5.enhance/promote/improve the awareness of 6.take away 7.leave behind 【高级句式】 1.while going sightseeing 2.that/which were having 3.causing/doing harm to the environment 4.As we enjoy the charm of nature 5.to live in harmony with 【活学活用】 One possible version: Aiming to expose students to nature at short range, our class had a spring outing last Saturday. As scheduled, gathering together at 8:30 am at the gate of our school, we went to our destination by bus; cheers and laughter echoed in the air. Much to our delight, the trip involved mountain climbing as well as a picnic. Hardly had we reached the top of the mountain when we enjoyed an awesome view of the whole city.Then we had a full meal. Exhausted as we were on the way back to school, we all regarded this outing as an unforgettable experience, for it not only made us get close to nature, but also enhanced the friendship between us students and promoted our mutual cooperation.Period Four  Writing Ⅰ.A 【文章大意】 这是一篇说明文。本文主要介绍的是气候变化正在加速咸海的消失。 1.B 推理判断题。根据第三段“Decades ago, deep blue and filled with fish, the Aral was one of the world’s largest inland bodies of water…Today, the few remaining towns sit quietly along the former seabed of the Aral…”可知,本段主要是通过做比较展开的。故选B。 2.C 推理判断题。根据文章第五段“A dozen fish species went extinct, and businesses closed down. ‘The fish factories closed, the ships were stuck in the harbor, and the workers all left,’ said Madi Zhasekenov, former director of the Aral Sea Fisherman Museum in Aralsk, Kazakhstan. ‘It became only us locals.’”可推断,咸海周围的当地人失去了生计。故选C。 3.B 推理判断题。根据文章最后一段“‘If there is no water, it will be very difficult for people to live,’ Bayniyazova said. ‘Now people are barely surviving.’” 可推断,Bayniyazova感到很担心。故选B。 4.D 主旨大意题。通读全文,尤其根据第二段“Now, Bayniyazova and other residents say they’re facing a disaster they can’t beat:climate change, which is speeding up the decades-long disappearance of the Aral, once the lifeblood for the thousands living around it.”可知,本文主要讲的是气候变化正在加速咸海的消失。故选D。 B 【文章大意】 这是一篇说明文。文章介绍了建立深色太阳能电池板,来取代使用煤和天然气等化石燃料发电的发电站,从而减少有害的温室气体排放。 5.B 词义猜测题。画线词前文提到“That is setting up fields of dark-coloured solar panels (太阳能电池板), also known as ‘solar forests’, which replace power stations that use fossil fuels such as coal and gas to make electricity…”说明采用深色的太阳能电池板,就可以取代使用煤和天然气等化石燃料发电的发电站,那么使用无污染的太阳能电池板就可以减少化石燃料排放的温室气体。故选B。 6.C 细节理解题。根据第二段“Some of the energy is used for photosynthesis in natural forests or to pr ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~