ID: 23852007

Unit 2 Lessons in life Period Four Writing课件(共61张PPT+ 学案+ 练习)高中英语外研版(2019)选择性必修 第四册

日期:2025-10-13 科目:英语 类型:高中课件 查看:94次 大小:8997776B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,学案,第四,必修,选择性,2019
    Period Four  Writing 【单元主题表达】 【写作词汇】 1.as far as I am concerned 2.uniform 3.benefit 4.negative 5.get rid of 6.reveal/show 7.durable 【高级句式】 1.is of great benefit 2.Negative as some people consider 3.can wearing school uniforms contribute to 4.which helps them focus on learning instead of fashion 5.saving a lot of money for students 6.Wearing school uniforms also reminds students of 【活学活用】 One possible version: Teaching your baby to read as young as possible is crucial owing to the necessity of obtaining successful education. (要点1) It needs starting as soon as possible because babies’ intelligence will be improved when their brains develop fast. (要点2) Important as it is, relaxation and easiness could be brought into the learning process. (要点3) Therefore, for people keen on teaching babies to read, it is time to begin with sparing some time regularly with effective teaching materials. (要点4)Period Four  Writing Ⅰ.A 【文章大意】 本文是一篇说明文。本文介绍了习得性无助的概念及其对人们日常生活和问题解决的影响,指出现代生活带来的挑战和机会需要我们重塑心理响应,培养韧性和成长型思维,以应对挑战并抓住成功机会。 1.C 推理判断题。根据文章第一段中的“The concept of learned helplessness was first coined by psychologists Martin Seligman and Steven Maier in the late 1960s during a series of experiments with dogs.”和最后一段“Therefore, just as we need to be more thoughtful about our mindset towards effort and success, we also need to be more conscious of our belief in personal competence, resisting the temptation to yield to learned helplessness. By fostering resilience and adopting a growth mindset, we can effectively manage our responses to life’s challenges and seize opportunities for improvement and success.”可知,习得性无助是一种可以克服的心理状态,故选C。 2.C 细节理解题。根据文章第三段中的“As adults, we often encounter a version of learned helplessness in our daily lives. We face challenges not in the form of electric shocks but in situations where we might feel overwhelmed or powerless, such as long-standing stress at work or repeated personal failures.”可知,工作中的长期压力会导致无力感。故选C。 3.D 推理判断题。根据文章最后一段中的“Therefore, just as we need to be more thoughtful about our mindset towards effort and success, we also need to be more conscious of our belief in personal competence, resisting the temptation to yield to learned helplessness. By fostering resilience and adopting a growth mindset, we can effectively manage our responses to life’s challenges and seize opportunities for improvement and success.”可知,作者对那些屈服于习得性无助的人持理解和鼓励的态度,希望他们能够克服这种心理状态并取得成功。故选D。 4.B 推理判断题。本文首先介绍了习得性无助的概念,并指出我们在日常生活中经常遇到类似的情况。接着,文章提到了现代生活方式对我们心理状态的影响,并强调我们需要意识到我们对个人能力的信心,抵制向习得性无助屈服的诱惑。最后,文章提出了通过培养韧性和采取成长型思维来有效管理我们对生活挑战的反应并抓住改进和 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~