Period Three Lesson 2 Apps 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(1) has subscribed/has been subscribing (2)①v.订阅 ②v.同意 2.(1)①favourable ②favourite ③in (2)较喜欢 (3)①do a further favour for ②in favour of the idea 3.(1)①have confirmed ②confirmation ③It (2)confirm their time of arrival 4.(1)①delivery ②to (2)deliver a speechPeriod Three Lesson 2 Apps Ⅰ.1.pressed 2.software 3.subscribe 4.accounts 5.devices 6.error 7.gender 8.goods Ⅱ.1.delivery 2.reality 3.powerful 4.accommodation 5.latest 6.application 7.ensure 8.confirmation Ⅲ.1.for short 2.in detail 3.apply for 4.set up 5.taking into account/consideration 6.in favour of Ⅳ.1.did wish I could keep it 2.how to pass the ball to each other 3.memorizing the words of English pop songs Ⅴ.A 【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者借助机器人复原庞贝古城破碎的湿壁画。 1.A 细节理解题。根据第二段中“Right now, I am working in the field of Pompeii, an ancient Roman city which was destroyed and buried under 13 to 20 feet of ash and small rocks during a volcanic eruption in 79 AD. With the help of a robot, I try to carefully reconstruct (重建) the city’s 2,000-year-old broken frescoes (湿壁画).”可知,作者现在正在机器人的帮助下,试图仔细地重建庞贝古城有2000年历史的破碎湿壁画。即作者正在修复损坏的考古发现。故选A。 2.C 细节理解题。根据第三段中“Technology now allows us to do it—the robot we use is running by artificial intelligence (AI).As it examines a piece, it searches a database for a match, and then sends the data back to its hands to fit matching pieces together, saving a lot of hours. Its soft human-like arms and hands allow it to hold and examine the easily broken pieces without damaging them. The technology is likely to allow many museums around the world to reconstruct large-scale broken frescoes or similar objects in the future.”可知,作者使用的机器人是由人工智能运行的,即机器人不用人类来运行,选项C符合题意。机器人的使用节省了很多时间,选项B错误;机器人像人一样的柔软的手臂和手使它能够握住和检查易碎的湿壁画碎片而不会损坏它们,选项A错误;未来这项技术可能会让世界各地的许多博物馆重建大规模的破碎壁画或类似的物品,由此可推知,使用机器人来帮助修复破损的文物的实践现在并未?泛使用,选项D错误。故选C。 3.B 词义猜测题。根据第四段“In RePAIR, I’m studying the hyperspectral (高光谱的) images of the fresco pieces in storage and comparing them with the paintings on the walls of the House of the Painters at Work, part of a building in Pompeii. By comparing the resemblances in the images, we will be able to work out whether the broken pieces were from the same wall.”可知,在“修复”项目中,作者需要把储存的湿壁画碎片的高光谱图像和庞贝一座建筑部分“在职画家之家”(House of the Painters at Work)墙壁上的画作进行比较。通过比较图像,进而确定湿壁画碎片是否来自同一面墙。由此可推知,此处指通过把壁画碎片的高光谱图像和墙上的壁画图像做比较,发现两者的相似之处,就可以确定破碎的壁画碎片是否来自同一面墙。因此画线词意思为“相似性”,故选B。 4.B 推理判断题。根据最后一段中“Archaeology helps us understan ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~