Period Five Grammar 语法归纳 【即学即练】 ●Ⅰ 1.what 2.where 3.what 4.it 5.when 6.whether 7.What; why 8.What; that 9.that 10.that ●Ⅱ 1.why he was invited 2.that we’ll be invited to the ball 3.where I disagree with them 4.That they would take the risk 5.that they had won the gamePeriod Five Grammar Ⅰ.1.whoever 2.whatever 3.that 4.what 5.whether 6.It 7.where 8.that 9.why 10.That 11.because 12.that 13.what Ⅱ.1.whether or not he has finished writing his new novel 2.that some foreign guests will come to visit our school tomorrow 3.that we (should) go for a walk in the park 4.What puzzled the doctors most 5.that people can waste less food by shopping only when it is necessary 6.as if someone is knocking at the door Ⅲ.A 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家们用X光对著名画作《蒙娜丽莎》进行了分析,对其颜料的使用有了新的发现。 1.A 推理判断题。根据第二段“The research, published in the Journal of the American Chemical Society, suggests that the famously curious, learned and inventive Italian Renaissance master may have been in a particularly experimental mood when he set to work on the Mona Lisa early in the 16th century.”可知,充满好奇心且勇于尝试的达·芬奇带着试验的态度开始了对《蒙娜丽莎》的创作。由此可知,他是一个敢于冒险和有创造力的人。故选A项。 2.D 细节理解题。根据第四段中“The discovery confirmed for the first time what art historians had previously only assumed: Leonardo most likely used lead oxide powder to thicken and help dry his paints as he began working on the portrait.”可知,艺术史学家之前猜测达·芬奇在创作时可能使用了氧化铅粉这种物质。故选D项。 3.D 推理判断题。根据最后一段中“There are plenty, plenty more things to discover, for sure. We are barely scratching the surface…”和“What we are saying is just a little brick in the knowledge.”可知,Gonzalez认为目前的发现只触及表面,是微小的进步,还有很多东西有待发现。因此,要深入了解达·芬奇的作品还要走很长的路。故选D项。 4.C 主旨大意题。通读全文并结合第一段“Using X-rays to peer into the chemical structure of a tiny speck (微粒) of the celebrated work of art Mona Lisa, scientists have gained new insights into the techniques that Leonardo da Vinci used to paint his groundbreaking portrait of the woman with the exquisitely mysterious smile.”和最后一段中“But the Mona Lisa and other works by Leonardo still have other secrets to tell.”可知,文章主要介绍的是科学家们用X光对著名画作《蒙娜丽莎》进行了分析,对其颜料的使用有了新的发现,揭示了这幅画作的一个隐藏的秘密。因此,C项“《蒙娜丽莎》的新秘密”契合该研究的发现,适合作为文章标题。故选C项。 B 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章从赋予商品的商业价值、人类的身心健康和青少年的学业和情感发展等方面介绍了艺术的好处。 5.D 细节理解题。根据第二段的“Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can…emotional and cultural value within communities.”可知,艺术产品不同于大多数其他商业产品是因为艺术作品兼具文化价值和商业价值。故选D。 6.A 细节理解题。根据第三段“Social bonds are crea ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~