Period Three Lesson 2 Greening the Desert 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(1)①by/from ②profitable ③for (2)making profits/a profit 2.(1)to live (2)①with a contented smile ②to their heart’s content (3)be content with; content ourselves with 3.(1)①to phone ②occurrence (2)①occurred to ②It occurred to/struck/hit her 4.①overcome by emotion ②overcame the injury ③overcome all difficulties 5.(1)①to help ②determined ③determination (2)was determined to stickPeriod Three Lesson 2 Greening the Desert Ⅰ.1.poster 2.slim 3.ordinary 4.agriculture 5.region 6.rate Ⅱ.1.profitable 2.organiser 3.determination 4.survival 5.be overcome 6.currently 7.proposal 8.to Ⅲ.1.worked through 2.blown away 3.are concerned about 4.make your dream come true 5.stand for Ⅳ.1.that he could achieve his goal 2.Despite the difficulties 3.As the Chinese saying goes Ⅴ.A 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了投资生态创新如何有助于实现更可持续的未来,特别是从科技行业的角度进行了探讨。 1.C 细节理解题。根据第二段“When it comes to the environment, it can be argued that the technology industry is both the problem and the solution. Tech is responsible for between 3.5% and 4% of global greenhouse gas emissions (排放物). And the EU believes the Information and Communication Technology (ICT) sector is responsible for 10% of all electricity consumption. On the other hand, we all want a sustainable future for the planet. Yet we also want the convenience and fun of modern living. Obviously, only eco-innovation can deliver the solutions.”可知,我们可以了解到科技行业有益于环境,也会破坏环境。故选C项。 2.A 细节理解题。根据倒数第二段“Until recently, most agricultural improvements focused on the development of machines. Now digital tools are causing a new wave of efficiency. Innovative farming companies are looking to increase farm efficiency and reduce input waste through farming techniques. And they are using real-time devices located in the field or equipment. The data collected by these devices help farmers make better decisions about where to provide effort and resources while reducing the environmental footprints.”可知,数字设备的使用在农业改良中起重要作用。故选A项。 3.C 推理判断题。根据最后一段“As people’s awareness of environmental protection continues to increase, the tech industry needs to keep working on the inventions like those described above. These breakthroughs will help us all to do more with less. Also, tech companies are facing calls to keep their own houses in order. Lawmakers and consumers want them to use fewer materials in the production process and rethink their approach to recycling and waste. The good news is that governments and eco-innovative companies have already carried out a major clean-up mission.”可知,科技公司需要管好自己内部事务,在生产过程中使用更少的材料,并重新考虑他们回收的方法,避免浪费,所以科技公司应该观察他们的环境行为。故选C项。 4.D 主旨大意题。根据第一段“Every April 22 people come together to take action that ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~