Unit 6 THE MEDIA Period One Topic Talk 【语言知识梳理】 词汇点睛 1. (1)election (2)选择 (3)was elected (as) 2. (1)①debated ②about/on/over (2)under debate 3. (1)①acknowledgement ②stealing/having stolen (2)①acknowledge my English teacher ②is usually/generally acknowledged to be/as one of the greatest artists ③It is universally/generally acknowledged that 4. (1)①mixture ②mixed (2)①which perfectly mixes learning with/and fun ②A mixture of guilt and delight (3)mixed me up with 5. (1)①to refer ②Alternatively (2)find a cheaper alternative (3)had no alternative/choice/option but to abandon his scheme; do nothing but abandon his schemeUnit 6 THE MEDIA Period One Topic Talk Ⅰ. 1. available 2. debate 3. alternative 4. candidate 5. Hence Ⅱ. 1. economic 2. diversity 3. election 4. acknowledgement 5. complicated 6. mixture 7. political 8. consultant 9. interpreter 10. Dismissed Ⅲ. 1. catch up on 2. figure out 3. on a daily basis 4. To be honest 5. On the other hand Ⅳ. 1. It is said that 2. Learning Chinese is very challenging for me 3. that the puppy followed me all the way Ⅴ. 【文章大意】 本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了自己生活中离不开手机、电脑等,但是在自己的历史课上禁止学生使用这些电子设备,因为它们会影响深入交流和学生独立思考的能力。 1. D 细节理解题。由第二段中“Because I want students to thoroughly study the materials and exchange their ideas in the classroom, I have a rule—no laptop, iPads, phones, etc. When students were told my rule in advance, some of them were not happy.”可知,作者希望学生们在课堂上能够深入学习材料并交流,禁止学生在课上使用笔记本电脑、iPad、手机等,这个禁止使用电子设备的规定让一些学生不高兴。故选D。 2. A 细节理解题。根据第三段中“The real reason is that I think there are very few places where we can have deep conversations and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. I want students to dig deep within themselves for inspiration. I want them to think differently and make connections between the course materials and the class discussion.”可知,作者认为科技的使用会破坏学生的注意力,让学生依赖这些电子设备来获取信息,在课堂上不使用这些电子设备能够让学生更加独立地思考,更好地投入到课程材料和课堂讨论中。故选A。 3. A 推理判断题。根据第四段“I’ve been teaching my history class this way for many years. The evaluations reflect students’ satisfaction with the environment that I create.”可知,作者的历史课受学生欢迎,学生非常满意,评估结果也非常高。故选A。 4. D 推理判断题。根据最后一段“…but until I hear a really good reason for the change, I’m sticking to my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up.”可知,没有真正好的理由,作者是不会改变历史课上禁止使用科技的想法的,因为几个小时的无科技对话特别好,不能放弃;由此可知,作者真正想要传达的信息是几个小时的无科技对话将让人们收获很多。故选D。 Ⅵ. 【文章大意】 这是一篇说明文。文章介绍了在数字时代,屏幕使人眼睛疲劳,并 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~