ID: 23861778

Unit 6 The Media Period Six Writing Workshop & Other parts课件(共32张PPT+ 学案 +练习)高中英语北师大版(2019)选择性必修 第二

日期:2025-11-23 科目:英语 类型:高中课件 查看:95次 大小:7363267B 来源:二一课件通
预览图 0
Unit,PPT+,必修,选择性,2019,北师大
    Period Six  Writing Workshop & Other parts 【语言知识梳理】 词汇点睛 1. ①traps of failure ②fall into the trap of ③trapped me into buying ④who had been trapped in the mountains 2. (1)transformation (2)has been transformed into 3. (1)①frightened ②frightening (2)①was frightened to death ②so frightened that 【单元主题表达】 【连词成句】 1. it is adapted from the novel written by Winston Groom 2. Tom Hanks stars in the film. 3. It is one of the most inspirational films 4. but he is an open-minded person with strong determination 5. not only a football star, but also a war hero 6. is filled with a tender feeling and kindness 7. it conveys a message 8. take a positive attitude towards life 9. When we meet difficulties in life 10. the use of the language is striking 11. It also makes the film a success. 【句式升级】 1. Forrest Gump is an American film, which is adapted from the novel written by Winston Groom. 2. Forrest Gump is an American film, which is adapted from the novel written by Winston Groom, with Tom Hanks starring in the film. 3. It is one of the most inspirational films, which leaves a deep impression on me. 4. Not only is he a football star, but he is also a war hero and later a millionaire. 5. What’s more, it conveys a message that we should take a positive attitude towards life. 6. No matter what difficulties we meet in life, we should not give up. 7. Besides, the use of the language is striking, which also makes the film a success. 【活学活用】 One possible version: Finding Nemo, directed by Andrew Stanton, is set in the Great Barrier Reef. Marlin is a humorous fish and a single parent, whose son named Nemo is a naughty fish. Another character is Dory, becoming a friend of Marlin’s. With Nemo caught by humans one day when he was out alone,his father Marlin, together with Dory, set out to look for Nemo. Fortunately, they succeeded at last. The reason why I like this film is that its pictures are vivid and the story is moving. I bet it will be indeed a brilliant film for all to enjoy.Period Six  Writing Workshop & Other parts Ⅰ. 1. creatures 2. theme 3. splendid 4. fault 5. convey Ⅱ. 1. abnormal 2. frightening 3. beauty 4. appearance 5. prisoner 6. transformed 7. withdrew 8. were trapped Ⅲ. 1. was transformed; into 2. deal with 3. take; seriously 4. in terms of 5. pop up 6. keep in contact/touch with 7. switch off 8. in a straightforward manner Ⅳ. 1. as fresh and full of life as 2. Neither she nor her friends 3. Whenever I encounter a difficulty Ⅴ. 【文章大意】 这是一篇议论文。本文主要论述了社交媒体与抑郁症之间的因果复杂性。 1. D 细节理解题。根据第二段中“Sometimes, looking through Instagram just makes you feel bad. You try not to envy your friends, but they always seem to be travelling somewhere cool, eating something fancy, or looking cute in perfect just-rolled-out-of-bed hair.”可知,浏览Instagram,看到朋友的令人羡慕的内容,会使自己感到心理不平衡而心情糟糕。故选D项。 2. B 推理判断题。根据第三段中“ ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~