ID: 23889223

12 单元成果展示(Unit 4) 鲁教版 八上

日期:2025-10-22 科目:英语 类型:初中试卷 查看:27次 大小:28988B 来源:二一课件通
预览图 1/4
单元,成果展示,Unit,教版,八上
  • cover
单元成果展示(Unit 4) An old man tried to move the mountains. (时间:100分钟 满分:120分) Ⅰ.完形填空(20分) Zu Ti was a great man of Jin Dynasty.He was 1 for his hard work and great achievements.But when he was a child, he was a naughty(顽皮的) boy who showed little 2 in reading.As he grew up, Zu Ti 3 he didn't have enough knowledge.And he deeply felt that he could not serve his country well.So he decided to study hard. Zu Ti had a 4 friend named Liu Kun.They had a deep friendship.So they stayed together every day.They even slept on one bed every night and got up at the same time every morning.One day,when they were 5 ,Zu Ti heard the rooster crowing(打鸣).A(n) 6 came to him.He woke up Liu Kun and said, “How about getting up to play swords(剑)?” Though he was still sleepy,Liu Kun agreed with Zu Ti gladly.From then on,they got up and played swords 7 the rooster began crowing.They kept their words day after day.They never gave up no matter how cold in winter or hot in summer.Besides, they began to study history 8 and put all their energy into reading books.In this way,they learned a great deal of knowledge and made much progress.A few years later, 9 of them grew up with talents and wisdom.At last, their 10 came true and they made great contributions to their country. This is the Chinese idiom story “To Rise with the Rooster”. 【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了祖逖和刘琨闻鸡起舞的故事。 ( B )1.A.ready    B.famous C.late 解析:句意:他以努力工作和取得的伟大成就而闻名。ready准备好的;famous著名的;late迟到的。根据“his hard work and great achievements”可知,以努力工作和取得的伟大成就而闻名;短语be famous for表示“因……而出名”。故选B。 ( C )2.A.pride B.kindness C.interest 解析:句意:但当他还是个孩子的时候,他是一个顽皮的男孩,对阅读没有什么兴趣。pride骄傲;kindness善良;interest兴趣。根据“he didn't have enough knowledge”可知,对阅读没有什么兴趣;短语show interest in表示“对……表现出兴趣”。故选C。 ( A )3.A.realized B.decided C.imagined 解析:句意:当祖逖长大后,他意识到自己知识不够。realize意识到:decide决定;imagine想象。根据“study hard”可知,要努力学习,因此此处表示意识到自己知识不够。故选 A。 ( B )4.A.rich B.close C.same 解析:句意:祖逖有个密友叫刘琨。rich富有的;close亲密的;same 相同的。根据“They had a deep friendship.”可知,有一个密友。故选B。 ( C )5.A.fighting B.discussing C.sleeping 解析:句意:一天,当他们正在睡觉时,祖逖听到公鸡在叫。fight打架;discuss讨论;sleep睡觉。根据“He woke up Liu Kun”可知,他叫醒了刘琨,因此表示睡觉的时候听到了鸡叫声。故选C。 ( C )6.A.order B.exam C.idea 解析:句意:他想到了一个主意。order顺序;exam考试;idea想法。根据“How about getting up to play swords(剑)?”可知,这是祖逖提出的主意,因此是突然有了想法。故选C。 ( B )7.A.as much as B.as soon as C.as well as 解析:句意:只要公鸡一打鸣,他们就起床练剑。as much as和……一样多;as soon as一……就……; as well as 和……一样好。根据语境可知,故选 B。 ( A )8.A.carefully B.re ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~