ID: 24027792

【单元考点培优】Unit 3 My father is a writer. 考点10:阅读理解-判断-2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-10-07 科目:英语 类型:小学试卷 查看:32次 大小:51989B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,五年级,精通,三起,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点精练 Unit 3 My father is a writer. 考点10:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 根据短文内容判断正(T)误(F)。 Teachers are the greatest (最棒的) people in the world. They teach us how to write and read. They are kind to every student. Sometimes they are strict, but they are still our best friends. It is Teachers’ Day on September 10th every year. On that day we usually give our teachers cards or flowers to show our thanks. I want to say thank you to my teachers for helping me when I am in trouble (麻烦). I love my teachers and I want to be a teacher when I grow up. 1.Teachers’ Day is on September 1st every year. ( ) 2.Teachers teach us how to write and read. ( ) 3.We usually give our teachers food and drink to show our thanks. ( ) 4.Teachers are always strict. ( ) 5.I want to be a teacher. ( ) Read and judge.请认真阅读短文,判断句子的意思与短文内容是(T)否(F)相符。 Liu Yang, Li Hui, Mike and I are good friends. Liu Yang is good at sports. He says he will be a member of Chinese National Men’s Basketball Team. Li Hui likes reading and writing. She wants to be a Chinese teacher when she grows up. Mike wants to help people when they’re ill(生病的). He wants to be a doctor like Zhong Nanshan. I love delicious food a lot and I often cook for my parents. I hope I will go to a cooking school in the future(未来). 6.I have four good friends. ( ) 7.Liu Yang likes sports very much. ( ) 8.Mike wants to be a doctor and help people. ( ) 9.Li Hui wants to be an English teacher when she grows up. ( ) 根据短文内容,判断句子正“T”误“F”。 Hello! My name’s Wen Hua. I live in Tianjin with my parents. My mother is kind. She’s a maths teacher. She works in a school. My father is helpful. He’s a doctor. He works in a hospital. Mother’s Day is in May. I will buy beautiful flowers for my mother on that day. Father’s Day is in June. I will make a card for my father on that day. I love my parents! 10.Wen Hua and his parents live in Tianjin. ( ) 11.Wen Hua’s mother is a doctor. ( ) 12.Wen Hua’s father is helpful. ( ) 13.Mother’s Day is in June. ( ) 14.On Father’s Day, Wen Hua will buy beautiful flowers for his father. ( ) 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。 Hello, I’m Susan. Look, this is my family photo. This is my mother. She is a teacher. Her birthday is in March. She likes going shopping. Her favourite season is winter. My father is a doctor. He likes winter best. His birthday is in September. He often goes for a walk with his friends on the weekend. Haha, this is me. I like summer best because I like ice cream and I can go swimming in summer. 15.There are three people in Susan’s family. ( ) 16.Mother’s birthday is in March. ( ) 17.Father is a teacher, too. ( ) 18.Father often climbs mountains with his friends on the weekend. ( ) 19.Susan likes summer best. ( ) 阅读短文,判断下列句子正(T)误(F ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~