ID: 24027802

【单元考点培优】Unit 3 My father is a writer 考点12:阅读理解-任务型-2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-10-07 科目:英语 类型:小学试卷 查看:62次 大小:1030625B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,五年级,精通,三起,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点精练 Unit 3 My father is a writer. 考点12:阅读理解-任务型 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ Hello, boys and girls. My name is Jim. I am nine years old. I am a student at Beijing School. I have a big family. My grandfather is a cook. He works in a restaurant. My grandmother is a doctor. She works in a big hospital. My mother is a teacher. She teaches Chinese in a middle school (中学) . My father is a driver. He likes singing very much. He works in a big company. He works very hard. I love my family. 1.判断正 (T) 误 (F) (1) There are five people in my family. ( ) (2) My grandfather is a doctor. ( ) (3) My grandmother works in a bank. ( ) (4) My parents are teachers. ( ) (5) I am a student at Beijing School. ( ) 2.根据短文内容填写表格 Job Place grandmother hospital grandfather a cook restaurant father mother middle school I a student Here is a photo of my friends and me. The girls are my good friends. The tall girl is Lily. She's from England. She likes dancing. She wants to be a dancer in the future. The girl with short hair is Mary. She comes from Australia. She is twelve. She likes singing very much. And her voice is very beautiful. She wants to be a singer in the future. The boy in blue is me. I like acting. I want to be a famous actor like Jackie Chan in the future. We often help children in need. We are happy every day. 3.Lily wants to be a in the future. 4.Mary likes very much. 5.Mary wants to be a in the future. 6.I like . 7.I want to be an in the future. Read the passage and answer the questions. (阅读短文,回答问题) Julie works as a waitress in a small restaurant. She works from 11 a.m. to 11 p. m, five days a week. It is hard work, and she has to hand out the menus, take the orders and give them to the cook. When the food is ready, she has to serve at the table. When the customers have finished, she makes up their bill, clears the tables, and sets it again. She looks after No.12 to 15 tables. Most customers are friendly, so she also gets a chance to talk to them when it is not so busy. 8.What does Julie do 9.How long does it take Julie to work in the restaurant every day 10.How many tables does Julie look after 11.What do you want to be when you grow up 阅读理解。 Mr Green is an English teacher. There are thirty-five pupils in the class. The pupils like him very much. Mr Clark has a farm. He has some cows. He makes cheese(奶酪)from their milk. He is busy every day. Ms Smith is a school doctor. When kids don’t feel well, she may let them rest and call their mum or dad to take them home. Mr Brown is a cook. He starts work at 6:00 a.m. He cooks wonderful food every day. People like his food very much. He is very happy. 12.根据短文,补全句子。 (1) Mr Green’s class has pupils. (2) There are some on Mr Clark’s farm. (3) Ms Smith is a . She can help sick kids. 13.根据短文,回答问题。 (1) Wh ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~