(
课件网) B4U2 LIVING IN THE FUTURE Should We Fight New Technology (P20) pattern of the text: argumentative essay ① issue ② opposing new tech ③supporting new tech ④personal opinion read for structure Title ① phenomenon introduction 现象引入 ②③ pros and cons debate 正反方观点 ④personal opinion 个人立场 ⑴ describe a specific event/issue ⑵ list different opinions discuss disadvantage② + advantages③ ⑴ write a topic sentence ⑵ give examples ⑶ make contrast ⑴ write a topic sentence ⑵ give personal experiences ⑶ reiterate personal opinion 重申 part1 part2 part3 1. 高考写作 观点类文章/议论文类文章要怎么写,把握文章结构,常用词汇、短语和句型 2. 高考阅读 把握文章结构,从题目中抓到关键词,弄懂出题位置,这篇文章一共四段,刚好每段一题(细节/推断/词汇猜测/观点态度/主旨大意) Should We Fight New Technology (P20) ① This morning, I saw the shocking headline: "Passenger Dies When Car Crashes in Driverless Mode". In the article, various people said that the public should oppose the idea of developing driverless cars. They said that some advances in technology were unnecessary and could even be dangerous. Hence, we should cease accepting technology just because it is new. The newspaper reported that the car company had already apologised for the accident, but the families of the deceased said it was not enough. Nevertheless, the company still claimed that most people would be travelling in driverless cars one day soon. 头条新闻 v. 反对 v. 停止 v. 道歉 apology n. adj. 已故的 the deceased 死者 decease v. n. 死亡 v. 抵制 v. 碰撞 自动驾驶模式 n. 进步 v.声称 1. Why do some people oppose developing driverless cars 细节题 看P1关键词 A. The car company refused to apologize. B. They believe such tech unnecessary and risky . C. Driverless cars are too expensive for the public. D. The accident was caused by the passengers’ mistake. √ ②On the one hand, there are many different groups of people around the world who live happily in the absence of new technology. Probably the most well known are the Amish, a group of Christians living in rural America. They do not own or drive cars, watch TV, or use the Internet. They have lived mainly as farmers since the 18th century, and they will probably be living the same way in the distant future. They advocate a simple life with an emphasis on hard work, family, and community. They think that is better than caring about luxuries or following the lives of the rich and famous. It could even be argued that the Amish's quality of life is better since they live in and appreciate the natural environment rather than living in large, polluted cities. 一方面 定语从句 缺乏 absent adj. 阿米什人 同位语 传统主义的基督教派群体 distance n. 距离 adj. 遥远的 v. 提倡 n. 强调 emphasize v. n. 奢侈 luxurious adj. 认为;主张 argument n. 争辩 v. 欣赏 2. What can we infer about the Amish from the passage 推理判断题 看P2关键词 A. They take delight in living in large cities. B. They are he ... ...