Unit 3 Natural Disaster Prevention 考点专练: 1.I make sure I can run faster than you. A.to B.that C.what D.who 2.Please all the lights are turned off before you leave. A.make sure that B.make sure to C.make sure of D.make sure in 单元测试卷 一、词汇判断(每小题1分,共10分) ()1.村庄 A.vacation B.various C.value D.village )2.详细的 A.deeply B.detailed C.disaster D.depend ( )3.暴风雪 A.struggle B.storm C.snowstorm D.snow )4.可怕的 A.table B.terrible C.touching D.tend )5.挣扎,奋斗 A.struggle B.strong C.shelter D.station ( )6.组织,安排 A.overcome B.opinion C.occur D.organise )7.链条,连锁 A.chain B.calm C.cause D.country ()8.灾难,灾害 A.difficult B.disaster C.damage D.difference ()9.供应,储备 A.supply B.simple C.symbol D.shelter ( )10.手电筒 A.flash B.flood C.flashlight D.forgive 二、选择填空(每小题2分,共20分) ( )1.I will tell you the news A.on advance B.in advance C.in the advance D.with advance ·35· 中职教材解折与训练英语基础模块3 )2.Do you have anything A.eat B.ate C.to eat D.eating )3.I'd like TV,but my father enjoys newspapers. A.watching;to read B.watching;reading C.to watch;reading D.to watch;to read )4.You should the fire,or you will get hurt. A.stay away B.stay away from C.staying away D.to stay away ()5.Please all the lights are turned off when you leave. A.make sure in B.make sure to C.make sure of D.make sure that ( )6.It's very important for us English. A.learn B.to learn C.learning D.learned ()7.I am looking forward to you again. A.meet B.heard C.seeing D.saw ()8.The teacher made the boy the blackboard again. A.cleaned B.cleaning C.to clean D.clean )9. the help of my teachers,I made great progress. A.At B.In C.With D.Of ()10.They have no place A.stay B.to stay C.staying D.stayed 三、补充对话(每小题2分,共20分) ()1.-We should recycle these used paper and bottles. It can help the environment. A.I don't think so B.I agree with you C.It depends on D.We can't do it ()2.-When will you be free this month,Mr Smith maybe we'll be free next Sunday. A.Let me be B.Think it over C.Let me see D.I'm afraid not ()3.-You shouldn't smoke in public. A.It's very nice of you to say so B.I'll give it a try C.Sorry,I won't D.No,thanks ·36·答案与解析 四、阅读理解 第一部分知识点、考点归纳与训练 Passage 1 Unit 1 True Friends 1.B【解析】推理判断题。根据文章第一段可知, 【知识梳理】 作者不怎么爱千净,但是室友Kate非常有条理; 知识点1:重点词汇(从左到右,从上到下) Kate的每件物品都有自己的位置,但作者的东西 list;impression;friendship;dependable;institute; 总是乱放;Kate越来越整洁,作者越来越混乱。 reality;institution;self-confident;finance;compa- 由此可知,第一段通过展示两人的差异展开描 ny;symbol;seed;ability;cooperative;dorm(=dor- 写。故选B。 mitory);touching;injure;forgive 2.D【解析】细节理解题。根据文章第二段中的“I 【知识巩固】 heard her screaming,'Take your shoes away! 一、词汇判断 Why under my bed!”可知,Kate很生气是因为 1-5 BABCD 6-10 DBCAA 她看到作者的鞋子放在她的床下。故选D 二、填空 3.C【解析】推理判断题。根据文章第三段中的 1.in your opinion ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~