/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 专题03-2 阅读理解之记叙文&议论文 南京市·2025年(暂缺) 南京市·2024年 B In a little town, there was a clock tower that had stood for centuries. The clock tower was known for its perfect timekeeping, and was looked after by Mr. Pendulum, the town’s timekeeper. One day, Mr. Pendulum decided to take on an apprentice(学徒). He chose a young boy named Oliver who had always been attracted by the clock tower. Oliver was excited but also nervous, knowing that keeping time was a responsibility(责任) of great importance. Mr. Pendulum taught Oliver everything he knew about the clock. As Oliver worked alongside Mr. Pendulum, he learned that time was not just about numbers and minutes—it was about moments and memories. The clock tower had a special characteristic: It could show little bits of the past and future. Mr. Pendulum showed Oliver how to use this characteristic to help people in need. One day, a young woman named Emily came to the clock tower for help. She was feeling lost and uncertain of her future. Mr. Pendulum and Oliver let her see a piece of her past, where she had faced challenges but had also experienced moments of joy and growth. They then showed her a possible future, where she could achieve her dreams and find happiness. Emily was moved by the experience and left the clock tower with renewed hope. Oliver realized that the true power of the clock tower was not in keeping time, but in helping people find their way. He also learned that time was not something to be controlled, but something to be treasured. Years later, Oliver became a smart timekeeper, using the clock tower’s magic to guide people through difficult times. He taught others that time was a gift, and that every moment was a chance to create a better future. 29. What was the clock tower known for A. Its attractive color. B. Its long history. C. Its perfect timekeeping. D. Its smart timekeeper. 30. How did Mr. Pendulum and Oliver help Emily A. They sent her a special gift. B. They showed moments of her life. C. They offered her a job as a timekeeper. D. They invited people in the town to encourage her. 31. Which words can best describe Oliver A. Responsible and wise. B. Brave and curious. C. Careful and creative. D. Kind and confident. 【答案】29. C 30. B 31. A 【语篇导读】本文通过一个关于钟楼和时间守护者的故事,时间不仅仅是用来计量的,更是用来珍惜和帮助他人的。 29.【答案】C 【解析】细节理解题。根据“The clock tower was known for its perfect timekeeping”可知钟楼以精准的时间闻名,故选C。 30.【答案】B 【解析】细节理解题。根据“Mr. Pendulum and Oliver let her see a piece of her past, where she had faced challenges but had also experienced moments of joy and growth. They then showed her a possible future, where she could achieve her dreams and find happiness.”可知他们让她看到了她过去的片段以及可能的未来,即展示了她生命中的时刻,故选B。 31.【答案】A 【解析】推理判断题。根据文章描述可知,Oliver在学习过程中意识到时间的重要性,并通过钟楼的魔法帮助人 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~