ID: 24086566

【期中考点培优】专题13 任务型阅读(含答案解析)-2025-2026学年八年级英语上册期中复习考点培优沪教版(2024)

日期:2025-10-12 科目:英语 类型:初中试卷 查看:37次 大小:77327B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,期中,教版,复习,上册
  • cover
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科 / 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科 2025-2026学年八年级英语上册期中复习考点培优沪教版(2024) 专题13 任务型阅读 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,根据短文内容回答问题。 One day, Sammy went for a walk in the mountains. He found a stone. It looked like a big egg. He took it home and put it by the window. One morning, Sammy heard some noise. The stone broke open. It was really an egg! A small animal climbed out and looked at Sammy. It was a dinosaur. Sammy called it “Dudley”. Dudley was always hungry. He ate and ate and grew and grew. Soon he was bigger than Sammy. A man from Dinosaur Park read about Sammy and Dudley in the newspaper. He phoned Sammy and said, “Hello, Sammy. This is Mr. Lee from Dinosaur e with Dudley and meet the children here. I’ll give you 10,000 dollars.” Sammy said, “OK.” A week later, Sammy got the money. What happened next, can you guess 1.Sammy found an egg one day, didn’t he 2.When did Sammy find it 3.Where did Sammy put the “stone” 4.Why was Dudley always hungry 5.Where did Sammy take Dudley 任务型阅读 Here are two articles from an encyclopaedia. Da Vinci, Leonardo Leonardo da Vinci (1452~1519) was an Italian painter, inventor, musician, engineer and scientist. Da Vinci was born in the countryside. From an early age, he showed great intelligence and artistic ability. (A) As he grew older, he learnt to do many different things. His paintings are very famous, and one, the Mona Lisa, is perhaps the (B) most famous painting in the world. He also had many inventions. For example, (C) his notebooks include some interesting drawings of flying machines. (See Art) Dinosaurs Dinosaurs lived on Earth more than 60 million years (D) _____ human beings. They lived everywhere on Earth. Some dinosaurs were as small as chickens. Others were as big as ten elephants. (E)一些甚至可以飞. Many dinosaurs ate plants. However, some dinosaurs liked to eat meat. Dinosaurs lived on Earth for more than 150 million years. Then, suddenly, they (F) _____ died out. Nobody knows why. However, we can learn about them from their fossils. (See Earth history) 6.写出文中画线部分(A)和(B)的同义词或近义词: ; 7.将文中画线部分(C)改写为: some interesting drawings of flying machines in his notebooks. 8.在文中(D)和(F)的空白处填入适当的单词: ; 9.将文中画线部分(E)译成英语: 10.从文中找出来两个描述恐龙的形容词: ; 阅读短文,根据短文内容回答问题。 Here’s another story about Leonardo da Vinci. It was said that Leonardo was a strange man. He didn’t eat any meat, which was very unusual in those times. He never published (发表) his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left. We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~