河南省信阳高级中学新校(贤岭校区) 2025-2026学年高二上期10月测试(一) 英语答案 题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 答案 A C B C C A B C A B 题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 答案 A B C A C B B A B A 题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 答案 C D C B B C A D B A 题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 答案 B D A B D A E D B C 题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 答案 C A B C B A D B A C 题号 51 52 53 54 55 答案 A D C D B 56.to create 57.advanced 58.had seen 59.attendance 60.that 61.closer 62.for 63.how 64.an 65.promising 66. My Views on Stray Cats at School Recently, there have been several stray cats on our campus, and many students feed them during breaks. While it shows students’ kindness, it also brings some problems. Feeding stray cats may attract more of them, and they could carry diseases that pose a threat to students’ health. To solve this, I suggest setting up a feeding area outside the school. We can also organize volunteers to take the cats to the vet for regular checks. This way, we can show our love for animals while keeping the campus clean and safe. 【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生对于近期许多同学在课间对到学校的流浪猫进行投喂这一情况写一则短文到校报投稿。 【详解】1.词汇积累 尽管:While→ Though 造成:pose → cause 解决:solve→ deal with 建议:suggest→ advise 2.句式拓展 扩写句子 原句:To solve this, I suggest setting up a feeding area outside the school. 拓展句:To solve this, I suggest setting up a feeding area outside the school, where we can feed them. 【点睛】【高分句型1】While it shows students’ kindness, it also brings some problems.(运用了While引导的让步状语从句) 【高分句型2】Feeding stray cats may attract more of them, and they could carry diseases that pose a threat to students’ health.(运用了that引导的定语从句) 67.Paragraph 1 I was shocked myself and my eyes fell on the keychain, my mind racing. The faded sunflower, once golden and bright, now mirrored Dad’s silent sacrifices. Memories flooded in: him skipping meals to pay for my textbooks, his cracked hands gripping the steering wheel, and the way he proudly called his patches “medals.” My outburst replayed in my head, sharp and ugly. Guilt gnawed at me as I realized his questions weren’t prying—they were his lifeline to my world. The quiet click of the door echoed louder than any argument. Paragraph 2 I knocked at the door and it opened. Dad sat on the edge of his bed, the sunflower keychain trembling in his hands. “I… I’m sorry,” I choked out. He looked up, eyes weary but soft. “I just wanted to know you’re okay,” he murmured. Tears blurred my vision as I hugged him, his patched uniform rough against my cheek. “Your medals are real,” I whispered. He laughed, a warm sound that melted the tension. From then on, his “How’s school ” became a bridge, not a burden. 【导语】本文以人物为线索展开,主要讲述了作者在高中时期因学业压力大,对关心自己的出租车司机父亲恶语相向,事后感到后悔,最终向父亲道歉并和解的故事。 【详解】1.段落续写: ①由第一段首句内 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~