(
课件网) Unit 1 Reading Club 1 Peer Pressure Read for general understanding Read the passage and what aspects of knowledge on “peer pressure” can you get from it Part1. 阅读理解 主旨大意题 1. What is the main idea of the passage A. How to deal with peer pressure in school. B. The causes and effects of peer pressure. C. Why peer pressure is harmful to teenagers. D. The relationship between peer pressure and bullying. 细节理解题 2.What is peer pressure according to the text A. The pressure from parents to study hard. B. The influence from peers to do something unusual. C. The stress of competing with classmates. D. The fear of being left out by community. 细节理解题 3.Why do teenagers find peer pressure hard to resist A. They long for being liked and accepted. B. They are too yound to make decisions. C. They have no confidence in social skills. D. The are forced by teachers to follow others. 细节理解题 4.What is the most important way to avoid peer pressure A. Ignoring the peer group completely. B. Building self-confidence. C. Seeking help from teachers. D. Avoiding risky suggestions. 推理判断题 5.What can we infer from the study in Para.2 A. The student was not clever enough. B. Peer pressure can affect people’s judgment. C. The class was too noisy to think clearly. D. Wrong answers are common in group discussions. 推理判断题 6. Why are outsiders of a peer group easy targets for bullies A. They are always weak and different. B. They have no friends to protect them. C. The group is unlikely to defend them. D. Bullies prefer fighting with strangers. 词义猜测题 7. The word “conform”in Para.1 probably means____ A. argue with B. adapt to C. compete with D. fight against Part2. 长难句分析 1. Peer pressure can happen when we are influenced to do something that we would not usually to do because we want to be accepted by our peers. 从句嵌套 主句 时间状语从句 定语从句 原因状语从句 2. People who are low in confidence and unsure for themselves may be more likely to seek their peers’ approval by going along with risky suggestions or choosing the “wrong” path. 定语从句+并列结构 主句 定语从句 方式状语 3. In one study, a student who knew the correct answer to a question actually gave the wrong answer because all the others in the class gave the wrong answer and he didn’t want to be different. 多层从句+并列 主句 定语从句 原因状语从句 4. If a teenager is seen as weak or different by the majority of their peers, they can become a target for bullies. 条件状语从句+被动语态 主句 条件状语从句 5. It’s a good idea for teens to surround themselves with positive role models-- people who don’t make fun of them, but accept them and are confident themselves. 形式主语+破折号解释+定语从句 it做形式主语 动词不定式做真正的主语 解释说明 定语从句