ID: 24226984

2025-2026学年外研版(2024)九年级英语上册期中考试英语拔高卷(原卷版+解析版,含听力原文及音频)

日期:2025-10-28 科目:英语 类型:初中试卷 查看:89次 大小:13674160B 来源:二一课件通
预览图 0
英语,2025-2026,原文,听力,解析,拔高
    精品解析:2025-2026 学年度九年级英语上册期中考试拔高卷 (外研版)-解析版 一、听力选择 1. A. B. C. 【答案】B 【难度】0.94 【知识点】警告/禁止 【原文】A: What a clean river! It must feel great to swim in it. B: You’d better not do that. The sign over there warns people not to swim in the river. It is dangerous. 2. A. B. C. 【答案】C 【难度】0.85 【知识点】警告/禁止、同意和不同意 【原文】略 3.What does the boy eat at that festival A. B. C. 【答案】C 【难度】0.65 【知识点】假日活动、喜欢和不喜欢 【原文】W: Why do you like the Dragon Boat Festival M: Because I like rice dumplings. 4. What does Henry’s father do now A.A doctor. B.A pilot. C.A teacher. 【答案】A 【难度】0.94 【知识点】工作与职业、职业 【原文】略 5.How high is the Victoria Falls A.100 metres high. B.200 metres high. C.300 metres high. 【答案】A 【难度】0.94 【知识点】高度 【详解】M:Do you know height of Victoria Falls W: According to the report it’s about 100 m high. 6.How will the man suggest going to the park A.By bike. B.On foot. C.By car. 【答案】B 【难度】0.94 【知识点】旅行、劝告/建议 【原文】W: Shall we have a picnic in the park tomorrow afternoon M: Good idea. Let’s walk there instead of driving. 7.What’s the man doing A.Drinking. B.Reading. C.Smoking. 【答案】C 【难度】0.85 【知识点】道歉、警告/禁止 【原文】W: Excuse me, you aren’t allowed to smoke here. M: Sorry. I didn’t know about it. I won’t do that. 8.Which sign can the man possibly see A.No smoking. B.No photos. C.No food. 【答案】A 【难度】0.94 【知识点】警告/禁止 【原文】W: Look at the sign, Please don’t smoke here. M: Sorry, l didn’t notice the sign. 听对话,回答问题。 9.What does the man want to know about the trip A.Where to go. B.When to leave. C.How much to pay. 10.What will the man probably do A.He will visit the countryside. B.He will go to China for the whole holiday. C.He will stay at home for two weeks. 【答案】9.A 10.B 【难度】0.85 【知识点】旅行、劝告/建议 【原文】W: Hello! What can I do for you, Sir M: I have a two-week holiday, and want to take a trip. But I’m not sure where to go. W: Do you want to stay here or go to another country M: I don’t want to stay here. W: Well, are you interested in anything special, palaces, walls or people M: That sounds interesting. W: Then maybe you’d like to go to Asia, possibly China or Thailand. M: Say, how about Beijing I could spend the whole holiday there. 听下面一段对话,回答三小题。 11.How did Lisa go to Yunnan A.By train. B.By car. C.By plane. 12.What did Lisa like best A.The big show. B.The rice noodles. C.The beauties of nature. 13.How many poems did Lisa write A.Three. B.Five. C.Twelve. 【答案】11.A 12.C 13.B 【难度】0.65 【知识点】旅行、介绍 【原文】M: Hello! Lisa, how was your vacation in Yunnan W: Amazing! The high-speed train, the beauties of nature, the rice noodles, the big show. M: What did you like best W: The beauties of nature! They make me write several poems. M: Wow, every time you ha ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~