ID: 24241743

高中英语 外研版(2019) 必修 第三册习题素材(6份打包)

日期:2025-11-24 科目:英语 类型:高中素材 查看:24次 大小:299898B 来源:二一课件通
预览图 0
高中英语,外研版,2019,必修,第三,习题
    必修 第三册 Unit 1 Knowing me,knowing you 以读促写(限时40分钟 总分62分) Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共20分) A Jeffrey,a teacher of communications,has used his research to define the exact amount of time necessary to make friends with someone.Moreover,he’s found how long it will take to deepen a relationship.His new study found that it takes around 50 hours of time together to go from being someone’s acquaintance (泛泛之交) to casual friend.It takes about 90 hours to go from being casual friends to friends,and more than 200 hours before considering someone a close friend or best friend. But it isn’t spending just any kind of time together that deepens a friendship—hours spent working together,for example,don’t count as much as hours spent getting to know someone by hanging out,joking around,playing games,and doing more playful activities.The study explained that these kinds of activities help us to form a deeper connection with someone.“We have to put that time in,” Jeffrey said.“You can’t make a friend without any effort.” The results of the study came from analysis of 355 responses to an online survey from adults who said they had moved in the last six months and were looking for new friends near their new homes.Survey participants were asked about new relationships as well as hours spent together and activities they did.They were then asked to rate their resulting relationships according to one of the four stages:acquaintance,casual friend,friend and close friend. The main conclusion that Jeffrey came to is that making close friends takes serious effort.So if you want to have some best friends,you have to know that spending time with someone is the most important thing. [语篇导读] 本文是说明文。文章介绍了一项新的研究,该研究表明,交朋友和加深友谊都需要相应的时间投入以及认真的付出。 (  )1.How long does it take to turn an acquaintance into a friend A.About 50 hours. B.About 90 hours. C.About 140 hours. D.About 200 hours. 【答案】 C 【解析】 细节理解题。根据第一段最后两句可知,把一个泛泛之交变成朋友需要大约140个小时的相处时间。故选C。 (  )2.What does the underlined phrase “that time” in Paragraph 2 refer to A.Time spent working together. B.Time spent finding new friends. C.Time spent helping a new friend. D.Time spent doing fun things together. 【答案】 D 【解析】 猜测短语题。根据上文中的“hours spent working together...form a deeper connection with someone”可知,花在一起工作上的时间比不上花在一起闲逛、开玩笑、玩游戏和做其他更有趣的活动来了解某人的时间。该研究解释说,这些活动有助于我们与他人形成更深层次的联系。由此可知,画线短语“that time”指的是与他人一起做有趣的事情的时间。故选D。 (  )3.Which may help deepen a friendship according to the study A.Trying to understand your friend’s feelings. B.Enjoying quality time with your friend. C.Treating a new friend like a close one. D.Being frank with your friend. 【答案】 B 【解析】 细节理解题。根据第二段内容和最后一段最后一句可知,这项研究告诉我们,多花一点儿时间与朋友一起做些有意思的事情,度过 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~