Unit 2 A life’s work 题组训练(限时35分钟 总分37.5分) Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共10分) It was a cold May morning when I received an email from an old friend inviting me to join a 10-day all-girls surf trip.I knew I had to say yes.The trip seemed simple enough.10 women aged 30 to 45,all complete strangers,were to meet on the coast of Portugal to try something new:surfing in the Atlantic Ocean.I have always loved travelling,so I eagerly sent an email to my boss asking for time off to make the trip. If there’s one thing I’ve learnt over my past 33 years,it’s that adults typically spend their days mastering the things they’ve done before.It seems like we pride ourselves on becoming experts in whatever field we’ve fallen into,knowing more about less.Now,in theory,this is a great strategy,as it allows you to become really good at one particular thing,but it also kind of ends up leaving some skills lacking. I met my new surfing companions on the grass of the hotel lawn in a small surf town called Ericeira.Despite our different personalities and backgrounds,we were all united in a strong desire to challenge ourselves,learn,tackle and grow. The shores at Ericeira,where beginners learn to surf,are shallow and covered with slippery rocks.They make for softer waves but are difficult to ride. Guided by our amazing coaches,together,we faced the waves.Sometimes,it poured with rain,and the waves crashed around us,but we were still out there.And with every slip and fall,words of encouragement filled the air.Honestly,I probably spent most of my days frozen to the bone,but that didn’t matter because a new level of genuine joy and personal achievement had been unlocked. Learning a new skill taught me the humility (谦虚) that can come from doing badly at something new,and the pride that develops when you finally manage to grasp something you’ve been working on.While surfing might not be my lifelong passion,trying it out inspired me to take more risks in life.You never know what you’re capable of if you don’t go out there and try. [语篇导读] 本文是记叙文。文章主要讲了五月的一天,作者受朋友的邀请,和一些陌生人去冲浪,这次经历让作者意识到挑战自我、走出舒适区的乐趣。 ( )1.What inspired the author to join the surf trip A.Her love for seashore surfing. B.Her desire to make new friends. C.Her need to take a break from work. D.Her passion for exploring something new. 【答案】 D 【解析】 细节理解题。根据第一段中的“10 women aged 30 to 45...to try something new”可知,作者去参加冲浪旅行的动机是她想要去尝试一些新鲜的事物,D项符合题意。故选D。 ( )2.What does the author think of adults’ focusing on mastering one field A.It hurts one’s pride. B.It narrows one’s potential. C.It promotes one’s career success. D.It broadens one’s view of the world. 【答案】 B 【解析】 细节理解题。根据第二段的最后一句可知,成年人专注于掌握一个领域能让你变得真正擅长一件特定的事情,但它最终也会让你缺乏一些技能。由此可知,成年人专注于掌握一个领域会限制一个人的潜力。故选B。 ( )3.Which words ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~