ID: 24241749

高中英语 外研版(2019) 选择性必修 第一册练习素材(6份打包)

日期:2025-12-01 科目:英语 类型:高中素材 查看:93次 大小:245214B 来源:二一课件通
预览图 0
高中英语,外研版,2019,选择性,必修,一册
    Unit 6 Nurturing nature 题组训练(限时35分钟 总分37.5分) Ⅰ.阅读理解(每题2.5分,共10分) A new form of real estate is popping up along the beaches of South Africa,which are just big enough to fit a family of African penguins.Their unique selling point:a safe and cool place for penguins to breed (繁殖). Historically,the penguins dug holes in layers of guano (鸟粪),but in the 19th century, traders started selling guano as fertiliser,leaving the penguins and their eggs increasingly exposed to predators (捕食者) and the burning sun.This has caused African penguin populations to decrease.That’s why conservationists have come to the rescue with the African Penguin Nest Project (APNP),which aims to employ artificial nests to provide penguin parents a safe and shaded place to raise their chicks. While guano trade petered out by the late 1800s,recreating the layers that accumulated over thousands of years isn’t an option,because seabird populations have declined so much over time and it would take around 600 years to produce one usable guano layer.Hence,the project decided to build artificial nests.At first glance,they look fairly simple—a domed structure made from two molded shells of fabric coated in ceramic slurry (陶瓷浆料),with a small entrance measuring about 20 centimetres wide. Getting the right temperature and dampness inside the nest was the toughest and most crucial part.The two-layer design and ventilation holes (通风孔) create an air conditioning effect,while the white paint reflects the sun,helping to maintain an interior temperature of less than 35 degrees Celsius. The project started to use the nests in late 2018.“Within a matter of minutes,penguins were running into them,” says Graham,coordinator of APNP.“That tells you how desperate they are for any opportunity to find a safe place to nest.However,population recovery relies on more than merely giving African penguins a safe place to breed.It’s not simply a case of ‘we give them a nest,the species are saved’.There has to be more.” [语篇导读] 本文是说明文。文章主要介绍了在南非海滩上为非洲企鹅建立的人工巢穴项目,旨在通过科普的方式阐述该项目的背景、人工巢穴的设计特点及其对保护企鹅的意义。 (  )1.What do we know about artificial nests A.They function better than natural nests. B.They are designed and built scientifically. C.They are unique attractions of South Africa. D.They are equipped with mini air conditioners. 【答案】 B 【解析】 推理判断题。根据倒数第二段最后一句可知,这些人工巢穴是经过科学设计和建造的。故选B。 (  )2.What is the goal of APNP A.To raise money to preserve penguins. B.To promote the sale of artificial nests. C.To help penguins fight against diseases. D.To provide habitable shelters for penguins. 【答案】 D 【解析】 细节理解题。根据第二段最后一句可知,APNP的目标是为企鹅提供可居住的庇护所。故选D。 (  )3.What does the underlined phrase “petered out” in Paragraph 3 probably mean A.Turned up. B.Dried out. C.Faded away. D.Fell apart. 【答案】 C 【解析】 猜测短语题。 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~